Anul trecut, în toamnă, la Moigrad a fost inaugurat punctul gastronomic local DecumAna , un loc de poveste, unul în care mâncarea simplă, cu ingrediente locale, de sezon, încântă papilele gustative după o călătorie în lumea daco-romană de la Porolissum. Prin DecumAna, Sălajul a fost reprezentat la Conferința națională a punctelor gastronomice locale – Tulcea 2024. Potrivit directorului Asociației de Dezvoltare „Țara Silvaniei”, unitate subordonată Consiliului Județean Sălaj, Daniel Stejerean, cea de a doua ediție a conferinței naționale a punctelor gastronomice locale a pus pe agenda publică importanța actului culinar ca formator de cultură, păstrător de tradiție, adaptabil și ancorat în contemporaneitate, liant intercultural și generator de bunăstare. Pe parcursul a două zile, la Tulcea, în contextul Festivalului Ivan Patzaichin (realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatorul conceptului de PGL), s-a desfășurat o amplă manifestare dedicată consolidării punctelor gastronomice locale din România. Peste 15 puncte gastronomice locale au adus mai aproape de comunitatea locală și de vizitatorii târgului – bucătăria tradițională cu produse naturale și ingrediente sănătoase, preparate după rețete tradiționale sau de familie. Reprezentând Țara Silvaniei, Ana Maria de la punctul gastronomic local „DecumAna” din Moigrad-Porolissum, a fost prezentă la eveniment, unde pe lângă prezentarea specificului din această zonă, unde bucătăria romană este foarte vastă, inedită și plină de rețete deosebite a stabilit legături și schimburi de experiență cu alte puncte gastronomice din țară.