Sâmbătă, 9 noiembrie, ERA Shopping Park Oradea va găzdui festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” care revine în forță cu cea de-a XI-a ediție. 50 de echipe din Bihor, Sălaj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare și din Ungaria se vor întrece în prepararea tradițională a porcului, sub atenta supraveghere a unui juriu format din peste 20 de profesioniști. Peste 30 de mici producători locali vă vor delecta cu bunătăți tradiționale, iar atmosfera va fi întreținută de artiști populari de calibru. Anul acesta, ținutul sălăjean al gastronomiei locale va fi reprezentat de Asociația „Zestrea Silvană”, cu produse tradiționale din carne de porc din comuna Năpradea, preparate de renumita Sanda Galiș, care deține un magazin de desfacere în Jibou. Sălăjeanca este renumită pentru preparatele sale delicioase din carne de porc, gătite după rețete tradiționale în localitatea Someș Guruslău din comuna Năpradea. Echipa propusă este formată din reprezentanți ai unor ONG-uri locale și un Punct Gastronomic Local (PGL). Sălăjeni din Asociația „Zestrea Silvană” și Asociația „Glasul Femeilor Sălăjene”, împreună cu Punctul Gastronomic Local „DecumAna” din Moigrad-Porolissum, vor fi cei care vor prepara propriile produse tradiționale din ținutul sălăjean, după rețete străbune. „Cârnați, caltaboși, jumări şi alte mâncăruri tradiționale bihorene și sălăjene din carne de porc, pentru toată lumea; preparate şi gătite pe loc, stropite cu pălincă şi vin fiert, lângă muzică şi dansuri populare, exact ca pe vremea bunicilor noștri!” – aceasta este ideea care a stat la baza organizării în 2015, la Oradea, a primului festival-concurs de preparare tradițională a porcului, din România.
[…] al gastronomiei locale va fi reprezentat de Asociația „Zestrea… Articolul Sălajul, în concurs la festivalul „D’ALE PORCULUI” apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]