Sălajul nu face excepție și se numără printre județele unde risipa alimentară este prezentă. Cea mai bună dovadă este reprezentată de resturile care ajung la gunoi mai ales după sărbătorile mari de peste an. Cumpărăm alimente în cantități mari pentru a avea ce arunca. Datele sunt îngrijorătoare și vin astăzi când este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare. Au fost organizate nenumărate campanii prin care populația a fost îndemnată la cumpătare, la echilibru. Degeaba! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se numără printre instituțiile la nivelul cărora a fost dezbătută astăzi problematica risipei alimentare. Directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, Gheorghe Borz, ne-a declarat că „oarecum, marile magazine sunt obligate să nu arunce la gunoi produsele în cazul cărora, termenul de valabilitate se apropie de final, ci să le doneze. Vedem cu toții ce se întâmplă după sărbători, vedem ce este la container, câtă mâncare se aruncă. Aici e vorba și de educație, de educarea populației. E nevoie să cumpărăm cumpătat, să fim echilibrați, dar nu prea se întâmplă asta. Știți că am suferit de lipsa de alimente până în 1989. Acum a apărut epoca asta consumistă, iar unii vor să-și satisfacă toate poftele, dar nu omenește, echilibrat”.
Poză greșită, aia nu-i risipă, e deliciu!