Dacă ai mai trecut printr-o astfel de experiență, probabil ai observat că cea mai grea parte este planificarea. Momentul în care trebuie să îți dai seama ce anume îți dorești de la noua ta locuință, cu cine vrei să colaborezi și cât îți dorești să investești. Toate aceste lucruri vor duce la un final fericit sau nu. Asta depinde doar de tine și de viziunea pe care o ai. Pentru a te bucura de o adevărată reușita, trebuie să ai în vedere cateva mici amănunte, ce îți vor simplifica cu adevărat munca.
Sfaturi pentru renovarea locuinței
- Încearca să îți planifici totul
Este foarte important ca, în momentul în care te-ai hotărât să îți renovezi locuința, să îți planifici totul în prealabil. Dacă nu te simți sigur, cel mai bine este să apelezi la o echipă de experți, ce te vor îndruma și ajuta în toate planurile. Te poți ocupa singur de zugrăvit, de exemplu, dacă îți dorești cu ardoare să contribui și tu fizic la aceasta renovare. Până și perioada în care vei începe este foarte importantă. Specialiștii recomandă ca orice astfel de schimbare să se desfășoare vara, moment în care poți să aerisești oricând încăperile. În cazul în care locuiești la bloc, este important să îți anunți și vecinii de schimbările ce vor urma, deoarece este posibil să îi deranjezi. Cel mai bine este sa vorbești cu ei și să le explici situația.
- Achiziționează materialele necesare
Cel mai bine este să pleci la drum cu majoritatea materialelor achiziționate, în acest fel, nu o să fie nevoie să te oprești din muncă pentru că nu ai suficientă vopsea. Încearca sa cumperi lucrurile total necesare precum: instrumentele, materialele, vopseaua, țevile sau robinetele. Poți să vezi mai multe aici și să-ți dai seama de ce ai nevoie.
- Bugetul
Pentru a nu întâmpina surprize pe parcurs, este important să îți stabilești un buget pentru întreg procesul. Încearca să te orientezi asupra unor materiale de bună calitate, ce-ți vor asigura rezistență în timp. Este posibil să îți sară în ochi tot felul de reduceri prin magazine, însă, nu uita! Este posibil să cumperi lucruri mult mai ieftine, care peste 3 ani se vor strica.
- Obținerea autorizațiilor
În cazul în care îți dorești să modifici configurația încăperilor sau să dărâmi diferiți pereți, este necesar să ai o autorizație de renovare. Nu ai voie să faci astfel de modificări în lipsa acestui act. Încearcă să te interesezi la primărie și să faci rost de toate documentele și avizele necesare.
- Ține cont de pareri
Când vine vorba de acest capitol, trebuie să ai în vedere și dorințele celorlalți membrii din familie. Pentru faptul că nu o să locuiești singur în casă, este important ca aceasta renovare să fie pe placul tuturor. Cel mai bine este să discutați împreună, să le ceri părerile și să mergeți la cumpărături împreună. În acest fel, toată lumea o să fie mulțumită și o să vă bucurați de cea mai frumoasă locuința.
În momentul în care începi renovarea unei locuințe, este necesar să îți planifici și cel mai mic detaliu în parte. În acest fel, nu vei întâmpina probleme!
sursa foto: shutterstock.com