Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) – organizație sindicală care reunește funcționarii publici din administrația publică centrală și locală și implicit colegi din sistemul instituțional al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) – face cunoscut, prin intermediul cunui comunicat de presă, că se solidarizează cu angajații ANPC, comisari ai protecției consumatorilor, care protestează astăzi, de la ora 11, față de salarizarea deficitară de la nivelul acestui sistem instituțional, făcând practic ineficientă activitatea lor. „Astfel, prin politica salarială, Guvernul Cioloș a slăbit semnificativ activitatea sistemului instituțional al ANPC, favorizând migrația funcționarilor publici către instituții publice cu o salarizare mai bună, descurajând recrutarea de personal, actualmente, la nivelul unor județe această instituție funcționează la cota de avarie cu până la două echipe de control, afectând astfel interesul consumatorilor.
Acțiunea spontană de astăzi, a colegilor noștri, trage un semnal de alarmă și asupra discrepanțelor salariale existente între instituții similare de control, respectiv ANSVSA pe fondul negocierilor eșuate la nivel guvernamental, cu privire la înlăturarea discrepanțelor salariale dintre instituții publice cu activități similare”, se arată în comunicat.
Într-o scrisoare deschisă, adresată premierului Dacian Cioloș, reprezentanții ANPC susțin că „s-a ajuns într-un moment critic”, comisarii din Protecția Consumatorilor invocând lipsa unui suport logistic, dar și lipsa lor de motivație din cauza veniturilor mici. „ANPC și-a diminuat personalul de circa trei ori în ultimii zece ani. Comisarii sunt insuficienți în toate comisariatele (…)”, se arată în scrisoarea deschisă, unde se mai subliniază că, anul trecut, deși au existat creșteri salariale în unele instituții ale statului, comisarii Protecției Consumatorilor sunt tratați în mod diferit față de ceilalți angajați ai instituțiilor de control similare: sanitar-veterinare, antifraudă fiscală etc.
Ce naiba nu le afisati fluturasii cu veniturile si sa le comparati cu veniturile din sectorul productiv, cel care creeaza plusvaloarea de unde le vin acestor „mari inspectori” salariile. Sa nu mai vorbim de „greutatile”muncii acestora.
subscriu , ai perfecta dreptate !