Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj va avea un nou purtător de cuvânt, întrucât în curând procurorul Rodica Vaida Pece, care s-a ocupat de relaţia cu mass media în ultimii ani, va ieşi la pensie. Consiliul Superior al Magistraturii şi-a dat deja consimţământul în acest sens, astfel că, odată de preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de eliberare a acesteia din funcţie, Parchetul respectiv va avea cu un procuror mai puţin. “A fost decizia mea, nu ştiu exact ce voi face după ce voi ieşi la pensie, încă nu m-am gândit. Le urez colegilor putere de muncă şi le mulţumesc pentru colaborarea din toţi aceşti ani”, a declarat Rodica Vaida Pece, într-o conferinţă de presă de joi.
Potrivit sursei citate, cauza care a presupus cel mai mare volum de muncă este furtul de motorină din locomotivele Staţiei CFR Jibou. Cazul s-a petrecut cu câţiva ani în urmă, iar rechizitoriul întocmit de procurori a avut 800 de pagini, în timp ce volumul total de probe administrate a depăşit 20.000 de pagini. Însă cea mai mare satisfacţie i-a adus-o Rodicăi Vaida Pece dosarul E24. “Simt cea mai mare satisfacţie atunci când trec pe lângă locul unde acum 5 ani s-a petrecut o explozie în urma căreia blocul E24 a fost distrus. Când văd şi ştiu că prin munca mea, a colegilor mei şi a instanţei acelor oameni li s-a făcut dreptate, mă simt împăcată şi mulţumită”, a declarat procurorul.
Cu o activitate de 35 de ani în slujba justiţiei, Rodica Vaida Pece este procurorul cu cea mai vastă experienţă din raza Curţii de Apel Cluj, a apreciat, în acelaşi cadru, prim-procurorul Parchetului de la lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, acesta recunoscând că nu o dată a avut de învăţat de la colega sa.
Deficit de procurori
Odată cu ieşirea Rodicăi Vaida Pece la pensie, numărul de procurori se va reduce în judeţ. Astfel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj vor rămâne doar şapte procurori şi fiecare se va confrunta cu un volum de lucru mai mare. Situaţia nu este roz nici la Judecătoria Zalău, unde, din cei şase procurori, doi – care sunt din Cluj Napoca – s-au înscris la examenul de definitivat şi, probabil, vor pleca în judeţul vecin. La Judecătoria Jibou, din cei trei procurori, unul se va întoarce în acest an în oraş natal, în sudul ţării, astfel că singurul Parchet cu schema de personal completă este la Şimleu Silvaniei, cei trei procurori de aici având o medie de 700 de dosare penale anual.
La revedere si drum bun, tovarasa Pece!
Mihaela dacă tot ne-ai informat cu ieşirea le pensie a d-nei, de ce nu ne spui şi cu ce pensie va ieşi ?
Un inginer care a facut Politehnica înainte,a avut un examen de admitere si o facultate de trei ori mai grele decât Dreptul.
În schimb pensia inginerului va fi nu de trei ori, ci de şase ori mai mică !!
Iată cine profită de „democraţie”
Te referi poate la inginerii geniali care ne construiesc drumurile sau canalizarile. Poate i-a afectat prea mult invatatura la care faci trimitere. Nu vad nimic construit inginereste in tara asta. Au si ei o pensie prea mare.
…daca „dosarul Motorina „de la dep.Jibou ia fost cel mai greu atunci de ce a facut nevazuta caseta cu probele incriminatorii ale inculpatilor,fiindca un anumit dintre ei,politist la TF-u, actualmente mutat(ascuns) de la Jibou la Dej ai este nepot?!
no ca mai scapam de comunisti
nu – i rau
Da, dar inginerul a avut oameni arestati ? a trebuit sa mearga noaptea /de sarbatori la vreun omor comis la 60 de km de locuinta si sa lucreze 24 de ore non stop in cazul respectiv ? Sau a avut vreodata atata raspundere in spate ?
Sigur ca si un inginer ar merita o pensie mai mare, dar politistii, procurorii sau judecatorii care decid cu privire la libertatea sau averea omului au raspundere si stres mai mare dacat majoritatea altor categorii profesionale. Probabil echivalenta cu cea a medicilor.
Si inginerii au muncit sambete si duminici si au produs valori materiale in tara asta ,Sigur ca pregatirea unui inginer este superioara unui jurist .Diferenta este nu de sase ori ci de vreo zece ori in favoarea magistratului .Astia i-au niste pensii de 12000-14000 mii de lei lunar,unii chiar mai mult..Politistii au pensii mizere comparativ cu magistratii.Acuma nu stiu daca-i bine sau rau dar stiu ca multi magistrati nu-si fac treaba cu cinste si corectitudine si-n conformitate cu legea.Daca ajunge un om simplu la ei de multe ori il calca in picioare desi are dreptatea de partea lui .Isi bat joc si de legi si de oameni.Nu-i cazul doamnei Vaida.
Este adevărat că magistraţii au o răspundere în plus faţă de ingineri, deoarece decid soarta unui om. Dar această răspundere este numai una morală, deoarece ei nu răspund concret pentru hotărârile lor. În schimb, un inginer dacă greşeşte un proiect, plăteşte ca popa. Şi un proiect ingineresc nu pot face mulţi, în timp ce o judecată sănătoasă poate face şi un ţăran dezgheţat şi echilibrat.
Fac toate aceste comentarii deoarece diferenţa uriaşă dintre pensiile magistraţilor şi restul lumii este sfidătoare, puţin spus neruşinată.
Nici în anii grei, stalinişti, organele de represiune ale statului nu au avut astfel de avantaje, practic de neimaginat într-o societate normală.
Cât despre doamna Vaida, pe care nu o cunosc, acum am auzit prima dată despre dânsa, îi doresc să se bucure mulţi ani de pensie.
juristi sau ingineri, cu totii… niste tarani
justitie de mai mulye ori oarba.Cazuri extraordinare nu au fost.Cel mai important caz a fost cel cu fabrica de drogurl dar rezolvat de clujeni in rest apa de ploaie, ca zuri normale,,simple .Coruptie la nivel inalt?