Preşedintele diviziei de investiţii pe pieţele emergente Templeton Asset Management, Mark Mobius, a rămas impresionat de numărul imens al caselor şi blocurilor din Zalău, dar şi despre nunţile organizate de zălăuani, unde atmosfera este una „excelentă”.
Potrivit unor informaţii apărute în presa centrală, Mark Mobius a scris într-o postare pe blogul său despre exotismul nunţilor româneşti, dar şi despre situaţia industriei din Nord-Vestul ţării. Acesta a ajuns în municipiul Zalău în cursul lunii iunie, unde a participat la o nuntă, şi potrivit „Ziarului Financiar” acesta a relatat într-o postare câteva impresii despre oraşul de la poalele Meseşului. „Intrând în Zalău, am văzut câteva clădiri în paragină, dar, surprinzător, am văzut şi un imens număr de case şi blocuri nou construite. Din aceasta cauză, am fost şocat să aflu că populaţia oraşului era de doar circa 50.000 de oameni. Părea că fiecare dintre aceşti 50.000 de oameni avea un apartament sau o casă pentru sine având în vedere numarul mare de clădiri din oraş”, scrie Mark Mobius pe blogul său. Potrivit postării, înainte de nuntă, preşedintele diviziei de investiţii pe pieţele emergente Templeton Asset Management, a făcut un tur al oraşului, unde a văzut o catedrală şi câteva biserici.
Despre nunta la care a participat Mobius scrie că „a fost a doua nuntă la care am participat în Romania şi m-am simţit excelent. Cântăreţii erau destul de talentaţi. Melodiile lor molipsitoare aveau cele mai complexe secvente pe care le-am auzit vreodată, încurajându-ne să ne ridicăm şi să dansăm. Erau şi dansatori populari în costume tradiţionale, făcând paşi şi sărituri incredibil de complexe. Apropo de cum se îmbină tradiţia şi modernismul în România, exista şi o trupă care cânta toate marile hituri vestice. În timpul sesiunii de muzică tradiţională, un bariton faimos a cântat o melodie despre viaţă şi dragoste cu versuri (traduse pentru mine de un vecin de masă) care ar face de ruşine orice filosof. “Ţine minte că eşti doar un musafir în această lume; poţi să ai lumea la picioare şi nenumărate bogăţii, dar nu uita că nu eşti nemuritor…”, mai scrie Mobius pe blogul personal citat de presa centrală.
Era cazul să i se spună acestui Mark, că aceste clădiri în paragină sunt fabricile şi uzinele ctitorite în epoca de aur şi pe care duhul otrăvit al „revoluţiei” române, le-a distrus. Dau numai două exemple, Armătura şi Emailaţii.
De Tevi si Anvelope ce zici ?
corect 🙂