Prefectul Ionel Ciunt a anunțat vineri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că va merge la București, alături de directorul Casei Județene de Pensii, la București pentru a solicita fondurile necesare extinderii stațiunii Bizușa. ”Este o stațiune apreciată și cu istoric. Alături de domnul Filonaș Chiș voi merge la București și vom cere achiziționarea hotelului aflat în paragină. Astfel, se dorește mărirea capacității de cazare a stațiunii”, a declarat Ionel Ciunt. Pe Valea Someșului, în comuna Ileanda, stațiunea Bizușa este renumită pentru apele minerale sulfuroase, apreciate în tratarea afecţiunilor reumatismale, afecţiuni ginecologice, aparatului locomator, boli ale sistemului digestiv şi ale sistemului nervos periferic.
În primele patru luni ale acestui an, pensionarii sălăjeni au beneficiat de 424 de bilete de tratament pentru una din cele șase serii în stațiunile balneoclimaterice din țară. Până la sfârșitul lunii aprilie, la Casa Județeană de Pensii au fost înregistrate pentru anul 2014 un număr de 2.044 de cereri, iar numărul biletelor repartizare Sălajului este de 2.738. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar tratamentul balnear de 12 zile. Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. ”Când se repartizează biletele pentru seria următoare voi veni la Casa de Pensii să văd cum decurge acest proces și să discut cu oamenii”, a precizat prefectul Ionel Ciunt.
În altă ordine de idei, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural s-au readus în discuție modificările la legea pensiilor. Astfel, în cazul persoanelor care au desfășurat activități în grupa I de muncă, vârsta de pensionare se reduce cu șase luni pentru fiecare an lucrat. Reducerea nu poate fi mai mare de 13 ani și se aplică persoanelor care au lucrat cel puțin șase luni în grupa I, au stagiul complet de cotizare. De asemenea, anii lucrați în grupa I de muncă nu sunt asimilați condițiilor speciale de muncă.
Potrivit statisticii, județul Sălaj are în momentul de față aproximativ 67.000 de pensionari și 45.000 de salariați.
Astia fac de toate,iar la urma ia nastere un veritabil fass !