Nume grele din Poliția județeană, Poliția municipiului Zalău dar și din unitățile din teritoriu, și-au depus rapoartele sau sunt în poziție de așteptare pentru depunerea lor, în funcție de ceea ce se va decide în ședința de Guvern ce va avea loc, cel mai probabil, vineri. Ședința ar fi trebuit să se desfășoare joi, însă a fost amânată din motive care nu sunt specificate pe pagina online a Guvernului. Și-au depus deja rapoartele de trecere în rezervă Șeful Poliției municipiului Zalău, Gelu Cordea, Șeful Poliției Cehu Silvaniei, Teofil Vaida, dar și mai mulți șefi de la Posturie de poliție rurale ori șefi de servicii din cadrul IPJ Sălaj sau șefi de birouri din Poliția Municipiului Zalău.
Deși datele nu sunt confirmate încă oficial, surse din cadrul IPJ Sălaj au declarat că și șefii de la rutieră, atât din IPJ și din Poliția municipiului, Liviu Cipleu și Viorel Vicaș, se vor pensiona înainte de 15 septembrie, atunci când noua lege în domeniu va intra în vigoare, cu o serie de dezavantaje majore comparative cu legislația actuală.
Șeful Poliției sălăjene, comisarul-șef Ovidiu Dosa, ia și el în calcul posibilitatea trecerii în rezervă întrucât îndeplinește în acest moment toate condițiile prevăzute de lege, însă așteaptă deciziile ce vor fi luate de Executiv în următoarele ore. “Am luat în calcul această posibilitate, însă nu am luat decizia finală. Lucrurile se pot schimba, la fel și deciziile, atât a mea cât și a celor care și-au depus deja rapoartele. Atâta timp cât fiecare se încadrează în normele prevăzute de lege, este opțiunea fiecăruia, iar decizia finală aparține fiecăruia în parte”, ne-a declarat șeful Poliției județene. Este posibil ca această ședință să producă modificări, inclusiv în deciziile celor care au depus deja rapoartele de trecere în rezervă.
Prin urmare, o decizie finală, inclusiv în cazul inspectorului-șef al județului, va fi luată de către fiecare dintre cei care iau în calcul încetarea raporturilor de muncă în Poliție, până la finalul acestei săptămâni. Trebuie menționat faptul că inclusiv cei care și-au trimis deja rapoartele de pensionare la București, le pot retrage dacă se răzgândesc în următoarele zile.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliția Sălaj, în ultimele zile, la nivelul instituției, au fost înregistrate 35 de cereri de pensionare. Situația la nivel național este una tot mai tensionată, multe din inspectorate riscând să rămână fără specialiști în cadrul serviciilor și birourilor.
De altfel, la nivel național, de la sfârșitul săptămânii trecute și până în 3 august, Ministerul de Interne a fost asaltat cu peste 1.100 de cereri de pensionare depuse de polițiștii care se tem că noua lege a pensiilor ar putea aduce dezavantaje majore și condiții mult mai aspre de pensionare. Chestiunea modificării modului de indexare a pensiilor speciale îi face pe mulți dintre anagajații structurilor militarizate să părăsească locul de muncă mai devreme decât ar fi făcut-o, poate, în mod normal, dacă au atins vârsta limită e pensionare din sector, de teama modificărilor pe care cu siguranță noile prevederi legale le vor aduce în acest sens.
Noul draft al Legii, apărut joi, specifică faptul că cei care și-au depus sau își vor depune rapoartele de trecere în rezervă până la intrarea în vigoare a noii legi, vor rămâne, în mod firesc, sub incidența legii aflate în vigoare în momentul depunerii raportului de trecere în rezervă.
Ăştia se pensionează de tineri, nu cumva să fie reangajaţi !
Să plece toți milițienii! Sa vina alți mai buni, căci ăștia de acuma numai pentru ei au lucrat. Poate noua conducere o sa de-a drumul și la Radarele Fixe din oraș. Acestea ar face munca a 10 polițiști de la circulație. Înainte să plece șeful de la IPJ Sălaj, sa ne spună adevăratul motiv pentru care nici el nu a fost descorda cu radarele fixe din oraș. Radare care ar putea înlocui 5 echipaje de politie de la rutiera Ia sună la poliție și fă o reclamație. Daca suni pe 112 te amenință că o sa fi amendat, după câte trei pune sa suni la Politia Locala, căci ei de ocupa de găinarii
Raspunsul este in legea privind circulatia pe drumurile publice: constatarea contraventiilor tb sa se realizeze de politist prin propriile simturi sau cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate! In Romania, singurele mijloace tehnice cu ajutorul carora politia poate constata săvârșirea unei contraventii sunt aparatele radar. Primăria a făcut o investitie, fara a se consulta cu Politia. Dacă s-ar aplica amenzi pe baza înregistrărilor pe care le fac aceste camere toate procesele -verbale ar fi contestate in instanta si castigate pe acest considerent. Asadar, nu este reavoință din partea Poliției! Alta intrebare.. .
Sunt convins ca habar nu ai despre faptul ca toata politia rutiera din Zalau e compusa din 10 politisti.
Si ce legătură are asta cu subiectul in discutie?
Sa le fie interzis sa cumuleza pensia speciala cu salariu la stat ! Nu e normal ca un individ in putere sa poate beneficia de PENSIE SPECIALA, mai mare decat salariul de 2-3 ori si dupa aceea sa isi „caute” servici „caldut” la stat.
legea e proata ! e facuta de politicieni corupti, prosti si slabi !
Anormalitate in aceasta tara. Diferente f mari intre salarii, pensii… Discrepantele se accentueaza desi se vorbeste de legea salarizarii unitare si a pensiilor. Ce faceti d-nilor?, tovarasi!, ori cum doriti.