Sunt multe spatii private sau publice in care se instaleaza sisteme de supraveghere video, echipamente de control acces sau sisteme de alarma, insa ele nu ofera de fiecare data rezultatele scontate, cel mai probabil pentru ca nu au fost montate urmand regulile de baza sau pentru ca ale sale componente nu sunt potrivite pentru mediul in care au fost instalate. Daca doriti sa eliminati hibele in functionarea acestor echipamente sau vreti sa le inlocuiti cu alte dispozitive mai performante ar fi de preferat sa consultati urmatorul ghid care va ofera un suport teoretic si practic esential pentru optimizarea securitatii personale sau publice.
Spune „da” sistemelor care incorporeaza in design-ul lor senzori cu detectie de miscare
Daca ai nevoie de un argument solid pentru a miza pe aceasta alternativa este suficient sa te gandesti la modul in care sunt diminuate consturile energetice. Sistemul de supraveghere video va functiona dependent de detectia miscarilor externe, aceasta comanda actionand echipamentele de alarma anti-efractie. Pe de alta parte, se diminueaza considerabil si spatiul util consumat pe HDD, in lipsa detectorilor de miscare inregistrandu-se constant imagini din exterior. Un plus si pentru proprietar, deoarece nu va mai fi nevoit sa parcurga toate inregistrarile statice preluate din exterior, ci sa ofere atentie doar acelor detalii care ofera informatii pretioase asupra gradului de protectie si securitate din cadrul perimetrului supervizat.
Alege cu atentie locurile in care amplasezi camerele de supraveghere
Desi pare una dintre regulile de baza pe care ar trebui sa o respecte fiecare proprietar care monteaza un sistem de supraveghere intr-o locatie publica sau privata, de cele mai multe ori nu se acorda suficienta atentie acestui detaliu si camerele sunt distribuite dupa bunul plac, nu dupa cerintele sale spatiale. Este foarte important sa va asigurati de faptul ca acestea nu au in vizor obstacole care pot restrictiona claritatea si fluiditatea imaginilor. Vizibilitatea maxima si lipsa unghiurilor moarte sunt doua detalii adiacente, foarte importante pentru buna functionare a unui sistem de supraveghere video.
Incearca sa incorporezi in locatia ta multiple optiuni de securizare
Nu te limita la un sistem de supraveghere minimalist, compus din cateva camere video si un DVR mediocru ca si performante pentru ca nu vei reusi sa iti monitorizezi suficient de bine afacerea sau locuinta. Totul depinde de bugetul pe care esti dispus sa il aloci acestui segment, dar si de nevoile pe care le intampina cadrul respectiv. Daca pornesti de la premisa unui echipament de supraveghere mediu, adauga un plus prin intermediul acelor sisteme de alarma performante, care au incorporat un panou de control avansat pe care sa il poti ghida de la distanta. De asemenea, alege si un echipament de control acces pentru ca poate fi un aspect destul de descurajator pentru un potential infractor.
Ofera atentie investitiilor efectuat
Fiecare camera pe care ai instalat-o in spatiul protejat are nevoie de ingrijire si atentie, iar din aceasta cauza devine esential sa le verifici din cand in cand. Ele nu vor functiona la fel de bine daca sunt acoperite de praf sau daca lentilele sunt zgariate, aceste doua hibe diminuand calitatea cadrelor preluate din exterior sau interior. O data la doua saptamani poti verifica functionaliatea fiecarui echipament in parte, astfel incat sa nu ramai surprins dupa un an de zile cand vei observa ca majoritatea s-au stricat sau nu mai functioneaza la aceleasi standarde.