150.000 de lei este suma donațiilor făcute în 2019 de Multicom Zalău. De 8 ani, compania sălăjeană înapoiază către comunitate, în medie, 40.000 de euro pe an, sub formă de donații și voluntariat.
Educație, sport, sănătate, cazuri caritabile și inițiative sociale. Acestea sunt domeniile în care conducerea Multicom Zalău a investit cei mai mulți bani în acest an. Firma Multicom donează anual o parte din profit comunității din care face parte, pentru că simte că este o responsabilitate socială.
”PROFITUL trebuie să se întoarcă în comunitățile în care acționăm”. Aceasta este filosofia de business a celor de la Multicom Zalău, care alocă, de mai bine de opt ani încoace, aproximativ 40.000 de euro pe an, pentru proiectele comunităților din județul Sălaj (și nu numai). Responsabilizarea agenților economici, a investitorilor locali față de societate, ceea ce mai nou se numește pompos ”Corporate Social Responsability” (CSR) o fac cei de la Multicom de foarte mulți ani, numai că au privit-o mereu ca pe o normalitate, o obligație morală pe care orice firmă ar trebui să o aibă ”în ADN-ul său”.
Implicată în peste 20 de proiecte caritabile sociale sau de voluntariat numai în 2019, firma Multicom a pus ”la bătaie” nu doar resurse materiale, ci și umane, în proiectele în care s-a implicat. Pentru că mâna care ajută e cel mai puternic exemplu de implicare civică, crede managerul general, Gavril Iepure.
“Considerăm că dacă fiecare companie s-ar implica în diferite proiecte de răspundere socială în județul unde își desfășoară activitatea și viața, altfel ar arăta societatea românească. Probabil că astăzi am discuta de alte rezultate la testele PISA, rata emigrației sau cea a abandonului școlar ar fi poate mult mai scăzute. Toate aceste lucruri ar contribui la o societate mai…normală, iar doar noi suntem cei care putem face aceste schimbări”.
Cazurile sociale, în special cele în care sunt implicați copii sunt în fruntea ”listei” donațiilor făcute de Multicom anul acesta: de la susținerea celor de la Magic Home- suport financiar și cazare pentru familiile copiilor bolnavi de cancer, la toate cazurile ajutate de către Societatea Handicapaților din Zalău, Asociația Nevăzătorilor din România, filiala interjudețeană Bihor – Sălaj, sau de Asociația ”Împreună-i vom face fericiți”.
”Nu cred că poți să întorci privirea, să nu încerci să ajuți cu ORICE poți…Sunt copii bolnavi de cancer, de epilepsie sau cu alte diagnostice greu și de pronunțat, d-apoi de îndurat, copii pentru care o operație în străinătate înseamnă singura speranță, dar pentru părinți înseamnă cu adevărat sapă de lemn. Să își vândă și reșoul la care se încălzesc 10 suflete în mijlocul iernii pentru ca unul, cel mai mic dintre ei să aibă o șansă, cât de infimă, la viață! Sunt familii pentru care orice fel de ajutor înseamnă diferența între viață și moarte…E NORMAL să faci orice pentru a face acea diferență! Și nu mă refer aici doar la ajutorul financiar, ci și la sprijinul moral pe care îl oferi o dată cu el. Și vă mai dau un singur exemplu: familiile numeroase, care trăiesc la limita sărăciei, în condiții greu de imaginat, au nevoie să deschidă ochii dimineața într-un mediu mai luminos, mai prietenos, așa că, în unele cazuri am ales să ajutăm (și) cu materiale de construcții pentru refacerea sau ridicarea de la zero a locuințelor acestor oameni”, spune Gavril Iepure.
Sănătatea este, de altfel un domeniu prioritar pentru Multicom Zalău. Societatea Națională de Crucea Roșie din România – filiala Zalău a fost sprijinită, anul acesta, în toate proiectele sale sociale, dar și cu materiale de construcții pentru renovarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău. Iar implicarea în comunitate nu se oprește la granițele județului Sălaj. Unul dintre cele mai dragi proiecte de peste hotarele județene este contribuția la reabilitarea secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca (Pediatrie 1).
Pe de altă parte, însănătoșirea României ține și vine în primul rând de/ din educație, cred cei de la Multicom. Tocmai de aceea, sume importante din donațiile anuale merg către asociații și fundații cu un asemenea profil: Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală AGAPIS, Asociația API Lyceum și Colegiul Național Silvania. Ele au primit sprijin în organizarea de activități cu caracter cultural, educativ, științific, iar elevii premianți și olimpici din județ au primit burse și premii acordate de Multicom.
Și sportul zălăuan are parte, an de an, de susținere financiară din partea Multicom. CS Handbal Club Zalău, ACS Volei Municipal Zalău și Clubul Sportiv ”Porolisum” Zalău primesc aproximativ o treime din suma donată în fiecare an. Pentru că, dincolo de performanță, sportul înseamnă sănătate, iar sănătatea înseamnă un trai mai bun.
Implicarea în comunitate este pusă în practică la modul cel mai concret de Multicom Zalău, care a sprijinit prin donații Primăria, pentru manifestările organizate cu ocazia Zilelor Municipiului, dar și prin susținerea și montarea unor instalații de iluminat ornamental festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Și, tocmai fiindcă acestea din urmă aduc cu sine tăierea unui număr mare de copaci, iar latura ecologică este una dintre preocupările Multicom, compania s-a implicat și în acțiuni de împădurire la Mărișel, în județul Cluj, acolo unde au fost plantați nu mai puțin de 12.000 de puieți.
Revenind la implicarea în cauzele sociale, ar mai fi de menționat ajutorul oferit Asociației CERT Transilvania, Asociației Pro Teatru, Parohiei Ortodoxe Române Zalău Porolissum sau Asociației Rotary Club Zalău – donațiile și acțiunile de strângere de fonduri făcute prin aceasta au contribuit decisiv la reabilitarea Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” din Bădăcin, inaugurată în octombrie anul acesta. (P)
Si marmota invartea ciocolata! ….Dedeman.
Articolul respectiv denota „reclama ieftină”, lipsa de profesionalism !!! Ii urez unității Multicom in prag de sărbători…. Faliment usor si rapid!!!
Ha …..Spaga …..mascata prin donații – șpăgi ce merg la ANAF prin Club Rotary și sa mai dam exemple…….sunt prea multe