Prezent la Zalău în cursul zilei de vineri, 27 februarie, Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social a declarat că până la finalul lunii martie se va găsi o soluţie la salarizarea în sistemul bugetar, necesară, având în vedere conflictul de muncă declanşat în administraţia publică. „Până la finalul lunii martie vom găsi o soluţie cu o variantă de salarizare în sistemul bugetar având în vedere conflictul de muncă din administraţia publică. Sunt două variante în lucru: fie actualizarea Legii bugetare cu alţi coeficienţi, fie vom gândi o altă formulă prin care angajatorul, sau ordonatorul de credite, să-şi implementeze propriile criterii prin care să facă salarizarea diferenţiată, evident, pornind de la o salarizare minimă în funcţie de studii şi de condiţiile postului. În prezent din cei peste 1.180.000 de angajaţi din sistemul public, peste 35 la sută sunt plătiţi cu salariul minim”, a declarat ministrul delegat.
Precizările referitoare la salarizarea din sistemul bugetar au venit în urma unor întrebări adresate de Ggheorghe Morar – președintele sindicatului „Civitas” din Primăria Zalău, ca urmare a conflictului de muncă declanşat în cursul acestei luni de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), federaţie la care este afiliat şi sindicatul precizat, care la nivel de judeţ are aproximativ 500 de membri. Potrivit lui Liviu Pop, de la 1 iulie 2015 salariul minim pe economie va creşte, iar în 2016 acesta va ajunge la 1.200 de lei. „Gândiţi-vă că, dacă, până la 1 iulie 2015 nu venim cu o lege, vom avea aproape jumătate din resursa umană din administraţia publică şi centrală la salariul minim pe economie. Iar, dacă nu facem nimic, la 1 iulie anul viitor avem peste 75 la sută din resursa umană din administraţia publică la salariul minim pe economie – bugetar central şi local. Pentru că jumătate sunt în structurile centrale şi jumătate în structurile locale” a adăugat Pop. Acesta a mai spus că neluarea unor măsuri în privinţa salarizării ar duce la anomalii, amintind că în cazul unei primării, un muncitor necalificat va primi acelaşi salariul pe care-l primeşte şi un inginer topograf. „Să nu credeţi că noi, la Bucureşti, o ducem mai bine decât cei din teritoriu. Eu vă dau un exemplu al meu ca ministru, în condiţiile în care am un singur şofer la cabinet, care are exact 1.300 de lei pe lună şi 200 de lei pentru motorină – deplasări în teritoriu. Nu mă plâng acum (…). Este anormal să faci activitate la departamentul juridic la Ministerul Economiei, unde juristul nostru,care are între 1.700 şi 2.500 de lei salariu, intră la negocieri cu marile firme în energie sau energie verde care au o casă de avocatură angajată cu mii de euro”, a spus Pop.
Da’ ce cauți mă ministre p-aici, ai venit să te plângi? Ăsta parcă a fost ceva pe la sindicate, pe care le-a trădat pentru putere. O grămădoaie de miniștri, în frunte cu așa-numitul „doctor” Ponta, ați semnat un acord cu sindicatele din învățământ, pe care nu vreți să-l respectați. Așa că du-te, mă ministre, și șezi înapoi în Bucalele voastre!
un gunoi
profesore, la cum e exprimi, nu merita respectat acordu..
Băiete, vezi că ai 4 (patru) greșeli pe o jumătate de rând. Poate că în ultima propoziție m-am exprimat eufemistic, dar dacă insiști pot scrie și în clar unde-l trimit pe ministrașul vostru!
Un JEG, un INGAMFAT……de fapt e valabil pentru toti din poza postata aici.
Cu toată oftica ciumeţilor portocalii, acest guvern cu acest ministru Pop, va conduce ţara până în 2016 şi şi după aceea.
Degeaba s-au ascuns PDL-ştii p-în PNL, nimeni nu va mai vota pe cei care ne tăiau salariile în timp ce ei jefuiau ţara în afacerea Microsoft !
du-te ma popica la mitici si lasane in pace
un 0