Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor avertizează populația asupra riscului crescut de toxiinfecții alimentare în sezonul cald și recomandă adoptarea unor măsuri esențiale pentru a evita problemele de sănătate. Pe fondul temperaturilor ridicate, alimentele se pot altera rapid, crescând astfel riscul de toxiinfecții. ANSVSA sfătuiește consumatorii să fie extrem de atenți la modul în care își păstrează și prepară alimentele, precum și la sursele de unde acestea sunt achiziționate. Cumpărarea produselor trebuie făcută numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, garantând astfel produse sigure și controlate. Alimentele de origine animală trebuie puse în frigider imadiat după cumpărare, la temperaturi între 0˚C și +4˚C pentru carnea refrigerată, lapte, produse lactate și ouă, iar carnea congelată la temperaturi sub -12˚C. De asemenea, alimentele gătite trebuie depozitate în recipiente acoperite. Este de evitat recongelarea produselor care au fost deja decongelate. Fructele și legumele trebuie spălate foarte bine înainte de consum și depozitare. Produsele alterate trebuie evitate pentru a preveni contaminarea celorlalte produse din frigider. Pentru agenții economici se recomandă următoarele: verificarea condițiilot de manipulare, depozitare și transport ale produselor de origine animală, cu accept pe produsele perisabile, confiscarea și distrugerea produselor alterate pe timpul transportului, distribuției, depozitării sau comercializării, interzicerea transportului alimentelor fără asigurarea temperaturilor adecvate pentru menținerea lanțului frigorific și interzicerea comercializării cărnurilor neinspecționate, neștampilate și necertificate sanitar veterinar. ANSVSA încurajează consumatorii să raporteze orice nereguli din domeniul siguranței alimentelor apelând la numărul de telefon: 0800826787.
[…] sau autorizate sanitar veterinar, garantând astfel produse sigure și… Articolul Măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în caniculă apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]