Luni dimineața, intrarea la Oficiul Registrul Comerțului din centrul Zalăului a fost luată cu asalt de zeci de cetățeni, în majoritate veniți din Pustă Vale, dornici să-și înființeze PFA-uri. La orele amiezii, coada era și mai mare. Nu se știe dacă prezența acestor cetățeni s-a datorat dorinței subite de a dezvolta o mică afacere printr-un PFA sau imboldul l-a constituit doar vestea că angajații PFA-urilor vor primi o indemnizație de aproximativ 2.200 de lei pentru perioada afectată de starea de urgență. Un amănunt important pe care aceste persoane nu l-au luat în calcul și ceea ce probabil avocații ori prietenii au uitat să-l comunice este faptul că, potrivit legii, doar PFA-urile care și-au întrerupt activitatea la declanșarea stării de urgență intră sub incidența acestei legi și nu cele înființate după aceea.
Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj, Mircea Pop, ne-a comunicat că persoanele care cred acest zvon ori au fost sfătuite să își înființeze PFA-uri în acest scop, se află într-o gravă eroare.
“Cei care își înființează la Registrul Comerțului, în aceste zile, PFA-uri doar pentru a beneficia de prevederile legii privind acordarea indemnizațiilor lunare aferente perioadelor din starea de urgență și starea de alertă, perioade în care și-au întrerupt activitatea, stau degeaba la coadă și vor veni tot degeaba la noi, pentru plăți. Nu vor beneficia de acești bani. Legea este clară, de aceste indemnizații beneficiază PFA-urile aflate în activitate la data decretării stării de urgență. Noi, AJPIS și Registrul Comerțului, nu-i putem opri pe acești oameni să își înființeze societăți comerciale sau PFA-uri, este dreptul lor conferit de lege să o facă oricând doresc iar noi suntem obligați să ne facem munca. Însă, dacă ei au aflat de undeva sau cineva i-a sfătuit să își înființeze un PFA exclusiv în acest scop, de a primi niște bani pentru perioadele menționate, i-a sfătuit greșit iar ei își vor pierde timpul degeaba stand pe la cozi. Desigur, ei pot alege să își înființeze un PFA, iar printre aceștia, cu siguranță, se află și persoane care în aceste zile doresc să își înființeze un PFA sau o societate comercială pentru că încep o activitate”, ne-a transmis Mircea Pop, directorul AJPIS Sălaj. Prin urmare, cei proaspăt – posesori de PFA care vor aceste indemnizații se vor duce degeaba la AJPIS în vederea depunerii actelor care să ateste că sunt posesori de PFA, însă una înființată în aceste zile: banii la care visează nu vor veni niciodată.
Foto © Magazin Sălăjean
Ce aglomeratie la pomana poate era si GELU DUMINICA printre cei dornici de afaceri
A, de-aia stăteau zilele trecute la cozi la copiat acte prin Șimleu! (să nu întrebați după ce îi recunosc, că-i discriminare)
Nu sunt ei principalii vinovati, ei nu prea au scoala, asa-i specificul etniei, orice se poate de pomana sa fie! Principalii vinovati sunt chibitii astia cu studii mai mult sau mai putin juridice si cam fara ocupatie, care in schimbul unor bani, probabil nu putini intr-un final, i trombonesc din vorbe pe acesti etnici, momentan minoritari, viitor majoritar, i tot trimit sa blocheze institutiile statului, fara sa se gandeasca un moment, ca nu e momentul formarii de gramezi de oameni!
Ar fi interesant de văzut cîți din totalul infectaților cu covid sînt țigani. De ce au trebuit puse în carantină colonia de la Vadu Crișului – Bihor, Bărbulești lîngă Urziceni, cartierul Poștă din Buzău, comunele Toflea și Brăhășești din jud. Galați?
Asa este! Si-au batut joc de ei, i-au pacalit si le-au luat banii cu promisiuni si abureli!