În noaptea de 26 spre 27 octombrie ceasurile se dau cu o oră înapoi, iar noaptea devine mai lungă. Concret, ora 4 devine ora 3.
Potrivit Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, ora Europei Centrale este ora fusului 1 şi ora Europei Orientale este ora fusului 2. România se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită „timpul legal român”.
Ora de la telefoanele mobile se va schimba automat dacă în setările telefonului există activată opțiunea care sincronizează ora cu cea a rețelei. În ultimii ani, toate telefoanele mobile fac această schimbare, fără să fie nevoie de altă intervenție suplimentară.
M. S.
[…] pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora… Articolul La noapte dăm ceasurile înapoi apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]