Peste 150 de copii, care provin din familii cu o situaţie materială precară din judeţele Cluj, Sălaj şi Satu-Mare, se vor întâlni la finalul acestei săptămâni la cea de a doua ediţie a “Festivalului Primăverii”.
Evenimentul, care va avea loc la Mănăstirea “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Bobota judeţul Sălaj, sâmbătă – 14 mai, este organizat de Asociaţia “Inimioare Fericite” din Cluj. Asociaţia susţine copiii proveniţi din familii defavorizate, din câteva sate apariţinând judeţelor precizate, şi potrivit organizatorilor, nucleul tuturor activităţilor îl reprezintă Mănăstirea Bobota, care oferă cu generozitate atât un spaţiu de depozitare pentru pachetele ce urmează a fi distribuite la beneficiari, cât şi un loc de întâlnire pentru: activităţi, masă caldă, cazare pentru voluntari şi asistenţă spirituală. “Festivalul Primăverii” va găzdui copii din Asociaţia “Inimioare Fericite” ai cărei beneficiari provin din judeţele: Cluj, Sălaj şi Satu Mare, Parohia Cristelec, Parohia Socond, Centrul de plasament Cehu Silvaniei, Centrul de plasament Jibou, Parohia Grigorescu Cluj-Napoca, dar şi voluntari din cele trei judeţe. Asociaţia este compusă dintr-un grup de inimi mari şi mici care după o perioadă de voluntariat s-a constituit, în anul 2015, într-o structură de tip asociaţie cu scop caritabil.
La prima ediţie desfăşurată anul trecut, tot la mănăstirea din localitatea Bobota,
s-au adunat aproape 75 de copii. Din programul de sâmbătă de la “Festivalul Primăverii”, dedicat copiilor aflaţi în dificultate, nu vor lipsi: jocurile, concursurile, parada talentelor şi multe alte surprize. Următoarele proiecte care vor fi derulate pe parcursul acestui an vizează împărţiri de daruri la familiile aflate în dificultate şi susţinerea copiilor merituoşi – lipsiţi de posibilităţi materiale, dar care se disting prin rezultate şcolare deosebite, o excursie la Grădina Zmeilor şi la Grădina Botanică din Jibou şi multe alte activităţi recreeative. La succesul acţiunilor Asociaţiei “Inimioare Fericite” contribuie: fondatorii, donatorii, voluntarii şi inimioarele adolescente care lucrează “cot la cot” cu adulţii în toate acţiunile asociaţiei, dar şi asezământul monahal „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” fară de a cărui contribuţie, toată această desfăşurare de forţe nu ar fi posibilă.