Peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 251.660 de lei, au fost aplicate, în cursul anului 2014, de către jandarmii sălăjeni. Majoritatea dintre acestea au fost pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru prestări de servicii ilicite sau acte de violenţă săvârşite cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.
Activitatea de evaluare a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, în prezenţa prefectului judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj,Tiberiu Marc, şefilor structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Sălaj cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice, invitaţi şi cadre ale unităţii. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei a participat Ovidiu Vasilică, prim adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române.
Potrivit inspectorului şef al IJJ Sălaj, colonel Daniel Ruşanu, activitatea Inspectoratului în anul 2014 s-a axat pe executarea cu profesionalism a misiunilor specifice, asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, dar şi pe cooperarea cu celelalte instituţii şi autorităţi publice din zona de competenţă. „Obiectivele urmărite în activitatea şi misiunile zilnice s-au încadrat în conceptul naţional al sistemului integrat de ordine şi siguranţă publică, orientat către creşterea climatului de securitate şi siguranţă a instituţiilor statului de drept şi a persoanelor, de prevenire şi combatere a criminalităţii, de protecţie a instituţiilor şi obiectivelor, de gestionare a situaţiilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, participarea la menţinerea acesteia, precum şi asigurarea funcţiilor de sprijin în situaţii de urgenţă”, a precizat inspectorul şef.
În perioada analizată, structurile subordonate Inspectoratului au executat o gamă largă de misiuni, acţiuni şi controale, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii. Astfel, au fost executate 839 misiuni de asigurare a ordinii publice, 205 acţiuni de restabilire a ordinii publice şi 2.695 misiuni de menţinere a ordinii publice. Pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2014, la nivelul Inspectoratului, au fost executate un număr de 410 mandate de aducere în 46 localităţi.
Peste 50 de infractori, depistaţi de jandarmi
De asemenea, potrivit reprezentanţilor IJJ Sălaj, pe timpul misiunilor executate, efectivele instituţiei au constatat în mod independent un număr de 59 infracţiuni, cu 55 făptuitori, iar în urma executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică poliţist-jandarm, au fost constatate un număr de 85 infracţiuni, cu 112 făptuitori.
Totodată, în anul ce tocmai s-a încheiat, efectivele Jandarmeriei au asigurat paza şi protecţia instituţională la un număr de 16 obiective din competenţă, activitatea structurilor specializate pe această linie la nivelul instituţiei concretizându-se prin executarea: unui număr de 247 misiuni de protecţie a transporturilor de valori, din care: 30 transporturi interjudeţene şi 217 transporturi judeţene, 18 misiuni de protecţie a transporturilor de produse cu caracter special şi 1.625 misiuni de protecţie a transportului corespondenţei clasificate în zona de responsabilitate a Direcţiei Judeţene de Informaţii Sălaj.
Dotarea cu mijloace tehnice, unul dintre obiectele anului 2015
Pentru anul în curs, IJJ Sălaj şi-a stabilit principalele direcţii pentru creşterea performanţei. Printre acestea se numără: gestionarea eficientă a climatului de ordine publică la nivelul zonei de competenţă, în scopul diminuării fenomenului infracţional şi contravenţional, continuarea executării misiunilor în sistemul integrat de ordine şi siguranţă publică, pentru creşterea gradului de siguranţă stradală, sporirea numărului de efective în stradă, prin organizarea unor activităţi cu caracter preventiv şi desfăşurarea de acţiuni punctuale în zone cu risc criminogen ridicat, realizarea suportului logistic necesar îndeplinirii misiunilor, printr-o folosire judicioasă şi raţională a resurselor umane şi materiale avute la dispoziţie, promovarea unui sistem de mentenanţă eficient, dotarea tehnică a structurilor şi echiparea personalului la un nivel calitativ şi cantitativ corespunzător, în vederea îndeplinirii misiunilor încredinţate în condiţii optime, continuarea modernizării instituţionale a structurilor subordonate, prin elaborarea unor propuneri pertinente de înfiinţare a unor structuri şi posturi, care să ducă la eficientizarea activităţii, îmbunătăţirea gradului de dotare cu mijloace tehnice, în special cu autovehicule şi mijloace folosite în cadrul misiunilor de asigurare/restabilire a ordinii publice, precum şi continuarea procesului de pregătire continuă a personalului unităţii, atât prin cursuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Jandarmeriei Române, cât şi prin pregătirea în unitate.
Mai, proasta satului! Daca au dat amenzile de cat zici tu, NU inseamna ca au si fost incasate la buget,CAPRA!
Proasta satului a fost ma-ta cand te-a lepadat, anonimule, altfel n-avea cum sa faca asa un neam prost, jignesti fara niciun motiv, mare frustrat trebuie sa fii! Injura-te cand te uiti in oglinda, ca motive ai destule, bacterie cu mustata ce esti.
n-ai f..te tu pe ma-ta in ajun de an nou?! papagal fara pene care esti tu!
in ce stat traim daca jandarmii au plan la amenzi si bugetul se face din aceste planuri