Numărul şomerilor sălăjeni a scăzut pentru a doua lună consecutiv, potrivit datelor furnizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj. Astfel, la nivelul judeţului existau, la finele lunii martie, 6.368 de persoane fără un loc de muncă, mai puţine cu 411 decât în luna precedentă.
În ceea ce priveşte rata şomajului, aceasta a atins 6,07 procente, în scădere cu 0,39 la sută faţă de februarie 2013 şi cu 0,27 puncte procentuale peste nivelul înregistrat în urmă cu un an. Valoarea indicatorului o depăşeşte pe cea de la nivel naţional, care a fost de 5,58 la sută. Din punct de vedere al nivelului ratei şomajului, Sălajul se plasează pe poziţia 22 a clasamentulului pe ţară condus detaşat de judeţul Vaslui, cu 11,02 la sută. În rândul judeţelor din regiunea de Nord-Vest, Sălajul este, însă, campion, fiind singurul unde rata şomajului a trecut pragul celor şase procente.
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Sălaj, aproape o treime din sălăjenii fără serviciu nu beneficiează de indemnizaţie de şomaj, numărul lor fiind în creştere cu 18 persoane faţă de situaţia de la finele lunii februarie.
Mai mult de trei sferturi dintre şomerii sălăjeni fără un loc de muncă au nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional şi doar cinci la sută au studii universitare. Grupa de vârstă din rândul căreia provin cei mai mulţi şomeri este cea cuprinsă între 40 şi 50 de ani (28,4 la sută), urmată de a celor cu vârste între 30 şi 40 de ani (25,6 la sută) şi a celor de peste 50 de ani (22,6 la sută). Tinerii sub 25 de ani reprezintă 14,3 la sută din totalul şomerilor din judeţ, iar cei între 25 şi 30 de ani, puţin peste nouă procente.
În funcţie de mediul de provenienţă, trei şomeri din patru au domiciliul în mediul rural.
Revoluţie aţi vrut, kakakapitalim aţi primit !
Păcat însă de tineri, cărora statul român nu le asigură niciun viitor.