Graţie unui proiect implementat în regiunea de Nord-Vest de societatea comercială Vecom SRL, în parteneriat cu SC Encore research SRL, un număr de 258 de femei au urmat gratuit cursuri de formare profesională în mai multe domenii de activitate.
După cum a explicat Vlad Dărăban, reprezentantul SC Vecom, în cadrul unei conferinţe de presă defăşurată cu ocazia finalizării proectului, obiectivele urmărite au fost creşterea oportunităţilor de angajare a femeilor din regiunea Nord Vest pe piaţa muncii prin oferirea de programe profesionale adresate unui grup ţintă alcătuit din 268 de femei, dar şi creşterea conştientizării asupra principiului egalităţii de şanse de gen în rândul angajatorilor publici şi privaţi din regiunea precizată pentru eliminarea stereotipurilor de gen. Proiectul – „Cores-Conştientizare şi Respect pe piaţa muncii” a fost implementat în perioada 5 februarie 2014-30 noiembrie 2015, în judeţele Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bihor şi Bistriţa Năsăud. Valoarea proiectului este de 2.046.405,45 de lei asistenţă financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene, din care 107.705,55 de lei contribuţie proprie, proiect implementat prin Fondul Social European (FSE)-Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6–„Promovarea incluziunii sociale”- Domeniul major de intervenţie 6.3 – „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.
Potrivit reprezentantului SC Vecom SRL, Vlad Dărăban, rezultatele proiectului au fost creşterea oprtunităţilor de angajare pentru un număr de 254 de femei. Un număr de 268 de femei au fost cuprinse în programe de formare profesională, din care 254 de femei, 94,78 la sută, au obţinut un certificat de absolvire. Dintre acestea 228 de femei au obţinut certificate de calificare în meseriile: ăngrijitoare bătrâni la domiciliu – 63 de persoane, frizer coafor manichiură pedichiură – 46 de persoane, baby sitter – 65 de persoanr, operator introducere validare şi prelucrare date – 37 de persoane şi lucrător în comerţ -17 persoane. De asemenea, 26 de femei au obţinut certificate de absolvire în următoarele competenţe: iniţiere operator introducere validare şi prelucrare date – 13 persoane şi competenţe antreprenoriale – 13 persoane.
Proiectul a urmărit şi creşterea conştientizării asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen, pentru eliminarea stereotipurilor de gen existente în regiunea Nord-Vest. Rezultatele cercetării din cadrul proiectului, privind diferenţele de gen în ceea ce priveşte profesiile, cariera şi veniturile femeilor din regiunea precizată, precum şi studiul asupra bunelor practici privind egalitatea de şanse dezvoltate în cadrul altor programe au fost diseminate pentru: 81 de persoane membre ale administraţiei publice locale (APL), care au participat la seminarii de conştientizare şi de promovare asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen pentru eliminarea stereotipurilor de gen existente în regiune şi 41 de persoane–experţi şi operatori mass-media.
Fa bani de acasa/Te invitam sa testezi rapid acest sistem cu totul revolutionar de lucru acasa/Fa bani de acasa si bucurate de prosperitate/Noi iti oferim toate instrumentele de care ai nevoie/Fa bani de acasa/Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate,asteptam sa ne ceri mai multe detalii la adresa de email vasile_acu@yahoo.com