Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj realizează în această perioadă controale care vizează respectarea condiţiilor sanitar veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate. După cum a explicat Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj, controlul tematic, care se desfăşoară în perioada 22 martie – 6 aprilie, dispus de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vizează în judeţul Sălaj aproxiamtiv 4.000 de unităţi: ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare, unităţi de procesare a laptelui, dar şi unităţi de profil în care se comercializează produsele lactate. Controlul vizează şi angajaţii unităţilor. O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul „Laptele şi cornul”, iar în acest sens, vor fi efectuate controale la unităţile care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program. Acţiunea se va desfăşura în parteneriat cu reprezentanţii Direcţiei de sănătate Publică (DSP) Sălaj, iar rezultatele vor fi date publicităţii la finalul acţiunii.