Şoseaua de centură a Zalăului a primit, cel puţin deocamdată, dacă nu o certitudine, măcar o undă de speranţă din partea Ministrului Transporturilor, în ciuda faptului că această lucrare nu se regăseşte în bugetul ministerului pe acest an, aceasta fiind o lovitură atât pentru zălăuani cât şi pentru cei care, în trecut, au făcut nenumărate demersuri pentru a aduce această lucrare pe masa celor care decid. Deputatul Lucian Bode i-a solicitat personal Ministrului Transporturilor o informare referitoare la acest proiect, ţinând cont de faptul că, deşi Centura zălăuană se găseşte pe locul doi în ultimul Masterplan întocmit pe vremea guvernării Cioloş, şoseaua ocolitoare a Zalăului nu a primit niciun leu din bugetul Transporturilor pe 2017.
În răspunsul adresat în urmă cu câteva zile deputatului sălăjean, Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a specificat: “Stimate domnule Președinte, Potrivit Bugetului pentru anul 2017 prezentat și aprobat în plenul reunit al Parlamentului, Ministerul Transporturilor a prevăzut pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului mai sus menționat credite de angajament (necesare semnării contractului) în sumă de 8.354 mii lei și o sumă de 2.924 mii lei, credite bugetare necesare în anul curent pentru plata serviciilor de elaborarea documentatiei tehnico economice aferente proiectului de infrastructura rutiera pentru Varianta Ocolitoare Zalău. În anul 2018 a fost prevăzută diferența, adică suma de 5.430 mii lei, necesară pentru plata finală a serviciilor. Precizez că în conformitate cu prevederile legale, în cazul în care progresul contractului ce urmează a fi semnat va fi semnificativ, se vor putea efectua realocari bugetare, astfel încat derularea contractului să fie optimă. Ministrul Transporturilor Alexandru-Răzvan CUC”.
Deşi varianta ocolitoare a Zalăului nu apare în detalierea bugetului Ministerului Transporturilor, spusele ministrului Cuc contrazic datele existente pe siteul ministerului de resort. Indiferent care este cauza acestei neconcordanţe, important este faptul că zălăuanii mai pot spera, dacă mai au putere, că în anul 2019 vor avea această Centură, luând în calcul lunile necesare efectuării studiilor de fezabilitate, licitaţia şi un minimum de 15 luni necesare construcţiei acestui tronson. Pe marginea scrisorii trimise personal lui, de către Ministrului Transporturilor, Lucian Bode a spus: “Speranța moare ultima: pe Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, îl <<suspectez>> de bună credință şi bune intenţii; din păcate, bugetul ministerului transporturilor (13,7 miliarde lei) este bazat într-o foarte mare masură pe fonduri europene nerambursabile (8,3 miliarde de lei) aceasta în condiţiile în care în anul 2015 Guvernul Ponta nu a reuşit sa aducă nici un euro la bugetul ministerului din fonduri europene, iar în 2016 aportul fondurilor europene în buget a fost de sub 2 miliarde lei; bugetul alocat realizării de SPF, SF si alte studii pentru obiective de investiţii în infrastructura de transport este de 969 milioane lei; de acest buget se leagă şi speranțele noastre pentru continuarea demersurilor necesare în vederea demarării lucrărilor la cele două obiective de investiţii vitale pentru dezvoltarea județului Sălaj (şoseaua ocolitoare a Zalaului/Autostrada Transilvania – tronsonul Sălaj), a spus deputatul PNL, Lucian Bode.
Cum dreq bah? Nu mop cu cireada is mesia?
400 000 000 de lei au fost alocate pentru drumuri in teleorman. Parlamentarii psd de salaj trebuiau sa ne spuna in campanie ca au fost alesi ca sa voteze pentru dezvoltarea judetului lui dracnea. Manca v ar guta de ciumeti rosii!
marc ciunt voi ce sinteti in psd ?salajenii vau vott ca marionete le lui dracnea? sa va fie RUSINE GUNOAIELOR lingaii lui dracnea huoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Povesti babesti marca Bode. L-a avut pe Ciolos si n-a facut nimic. Acum e usor sa scrii scrisori.
PNL = PSD = PCR
SALAJENI VA-TI LUAT TEAPA DESTEPTILOR
http://clujcapitala.ro/2017/02/psd-nu-da-bani-clujului-pentru-ontinuarea-lucrarilor-la-autostrada-brasov-tg-mures-cluj-oradea-tronsoanele-cluj-vest-mihaiesti-24-km-suplacu-de-barcau-bors-645km-si-mihaiesti-suplacul-de-barca/