Conducătorii auto care doresc să investească în cele mai bune anvelope de iarnă sunt sfătuiți de către specialiști să aleagă anvelope de cea mai bună calitate, astfel încât să le folosească cel puțîn câteva sezoane fără probleme.
Conform legislației la momentul actual, anvelopele de vara trebuie schimbate cu cele de iarnă în momentul în care condițiile meteo impun acest lucru, atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius și carosabilul este acoperit de mâzgă, gheață sau zăpadă.
Proprietarii de autovehicole au de ales între anvelope incluse în trei categorii distincte:
Cele mai bune anvelope de iarnă din gama premium
Nimeni nu poate contesta faptul că gama premium oferă cele mai bune anvelope de iarnă proprietarilor de autoturisme care pun siguranță în primul rând, atât siguranță lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. În plus, aceste anvelope sunt foarte rezistente, dintr-un material bun, performant, supuse unor teste îndelungate în orice condiții meteo și fabricate cu aparatură de ultima generație.
Cele mai cunoscute mărci premium de cauciucuri sunt Michelin, Bridgestone, Dunlop, Nokian sau Pirelli. Toate anvelopele marca premium special concepute pentru a face față condițiilor de iarnă sunt supuse unor teste îndelungate, doi ani la rând, pentru că specialiștii să se asigure că așteptările clienților nu vor fi inselate.
Conducătorii auto care dețîn o mașînă model nou, mai scumpă și își doresc siguranță și performanță supremă trebuie să ia în calcul investiția în anveolope de iarnă premium. În afară de alegerea brandului, anvelopele trebuie să aibă dimensiunea potrivta.
Anvelope de iarnă din gama medie
În cazul conducătorilor auto care nu au un buget foarte generos, însă intenționează să investească în anvelope de iarnă de bună calitate, de la producători cunoscuți și la prețuri accesibile, anvelopele din gama medie sunt cele mai bune. Mărci precum BF Goodrich, Hankook, Toyo sau Fulda produc anvelope din gama medie excelente.
În cazul acestor anvelope, alegerea este extrem de simplă. conducătorii auto trebuie doar să țînă cont de dimensiuni și de informațiile de pe flancul anvelopei originale pentru a se asigura că nu dau greș cu alegerea făcută.
Anvelopele de iarnă low cost – cea mai accesibilă variantă pentru conducătorii auto
Anvelopele de iarnă low cost reprezintă cea mai ieftină și mai accesibilă varianta pentru conducătorii auto care caută anvelope noi, cu o calitate mult mai bună decât anvelopele second hand, mult mai durabile și mai rezistente în timp, dar la un preț foarte bun.
Înainte de a investi în anvelope de iarnă low-cost, proprietarii autoturismelor trebuie să știe că această este o soluție de compromis, deoarece vor rezistă mult mai puțîn decât cele din gama medie sau premium și sunt fabricate din materiale de o calitate mai slabă. Faptul că sunt fabricate din materiale de slabă calitate înseamnă că frânarea va fi anevoioasă și aderența scăzută, dar și că acestea nu au fost testate pe carosabil umed sau uscat, pe condiții de ploaie sau de gheață.
În acest segment intră anvelopele de iarnă de producție asiatică, cu cele mai slabe cotații pe etichetele impuse de Uniunea Europeană. Acest lucru se manifestă prin faptul că nivelul de zgomot este mai ridicat, frânarea pe asfalt umed mai dificilă și economia de carburant aproape inexistentă.
Unicul avantaj al anvelopelor de iarnă marca low cost este prețul foarte mic. Dar faptul că sunt cele mai ieftine anvelope de iarnă nu înseamnă că sunt și cele mai bune anvelope, ci doar puțîn mai bune decât cele cumpărate la mâna a două, în regim second hand.
În concluzie, conducătorii auto care țintesc la cele mai bune anvelope de iarnă trebuie să facă o investiție în mărcile premium.
ciudat este ca se permite vanzare celor second hand.
ar trbui reglementat acest comert si oblicati cei care comercializeaza sa ofere garantie, cel putin 3 luni si sa fi sigur ca nu cumperi ceva ce nu o sa poti folosi deloc. nu putine au fost czurile cand ai ajuns la vulcanizare sa afli ca sunt bune de aruncat
ar trebui ca legislatia sa se schimbe si cei care introduce aceste”gunoaie” in tara sa fie obkligati sa „garanteze” ca sunt pt comecilizarwe si nu aduc gunoiaue in tara sa le depoziteze aici !