Achizitionarea unui semineu, in mare parte este in primul rand o munca de documentare, dar care trebuie sa se finalizeze intr-un showroom pentru a intra in contact direct cu materialul din care este confectionat sau sa-ti faci o idee despre dimensiunile produsului pe care urmeaza sa-l cumperi. In cazul in care acest lucru nu este posibil, incearca sa gasesti un producator care sa-ti puna la dispozitie un magazin virtual in care sa poti vizualiza diferitele modele si unde poti primi informatii utile despre materialele folosite sau politica de garantie al produsului repsectiv.
Si pentru ca multi dintre voi va intrebati in ce consta diferenta dintre un semineu si o soba pe lemne, in cele ce urmeaza vom incerca sa raspundem concret acestei intrebari, oferindu-va cateva argumente pentru a face alegerea corecta in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra.
In primul rand, un semineu este mai voluminos fiind o constructie ce beneficiaza de un design specific, alcatuit din mai multe componente in concordanta cu solicitarile clientului, pe cand o soba cu plita ocupa un spatiu mai mic, reusind sa indeplineasca doar intr-o mica masura din functiile pe care le indeplineste un semineu, fara sa mai punem la socoteala partea de design care este mult mai simplista.
Asadar, din punct de vedere estetic, indiferent daca vorbim despre o solutie clasica, moderna, rustica sau eleganta, un semineu confera un aspect unic si personalitate oricarui spatiu unde urmeaza sa fie instalat. O soba tip semineu este potrivita intr-o poveste minimalista, unde accentul se pune pe functionalitate si mai putin pe design, cu toate ca si acestea pot fi gasite in stocul pefoc.ro intr-o gama varianta de modele, imprimate in functie de preferintele vizuale ale fiecarui client in parte.
La capitolul randament si eficienta, evident ca un semineu lemne este mult mai indicat pentru incalzirea ideala a intregii locuinte sau al oricarui spatiu cu dimensiuni mai mari. Gratie elementelor de distribuire uniforma al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, va permite caldurii sa ajunga inclusiv in spatiile adiacente locului unde este montat propriu zis semienul, pe cand eficienta unei sobe se limiteaza la proximitatea camerei sau spatiului unde este montata. Singura solutie de distribuire a caldurii in cazul unei sobe este folosirea unor calorifere, fara sa ne asteptam ca randamentul sa depaseasca in eficienta un focar de semineu, nici macar de capacitate asemanatoare.
Din punct de vedere al bugetului, construirea unei semineu necesita o investitie initiala mai mare, dar pe termen lung este mai profitabila decat amplasarea unei centrale pe gaz sau a unei sobe, datorita consumului si costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garantiile pentru seminee se intind pe o durata semnificativ mai mare: producatorii garanteaza pentru cosul de fum 30 de ani, iar focarul are o garantie intre 5 si 10 ani. In plus, semineele construite cu placi izolatoare sunt garantia unui semineu trainic si durabil, care nu va afecteaza sanatatea. Acestea sunt construite sa reziste la temperaturi de pana la 1100 de grade Celsius, spre deosebire de placile din rigips care rezista pana la temperaturi de 70 de grade Celsius.
Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesionistii de la pefoc.ro sunt pregatiti sa raspunda intrebarilor dumneavoastra si sa ofere consultanta gratuita in vederea construirii semineului. De asemenea, magazinul nostru online va pune la dispozitie o gama larga de produse: focare, seminee centrale, sobe, cosuri de fum si alte accesorii pentru semineul tau.
asta e o reclama ! si mai e si proata !
un semineu este pentru cei cu mofturi !
domnia si prostia se plateste !
un semineu consuma lemn cat o centrala pe lemne si nu are nici jumatate randamentul centralei pe lemne, iar daca o ai cu gazeificare atunci SEMINEUL e doar un moft !
cine a avut soba in casa stie ce inseamna sa faci foc in casa, no si acuma va puuteti imagina o soba cu focar de 2-3 ori mai mare si o usa pe masura ! si horn pe masura, caici ai nervoie de tragere