34 de biserici şi trei ONG-uri îşi vor împărţi cei 800.000 de lei puşi la bătaie în acest an de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj în cadrul ediţiei 2014 a „Programului de finanţare a activităţilor de asistenţă socială prestate de unităţilor de cult şi/sau entităţile care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale asistate îm judeţul Sălaj”.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii administraţiei judeţene, în acest an, în cadrul programului amintit au fost depuse 38 de aplicaţii, doar 37 dintre ele fiind declarate eligibile. Este vorba despre 23 de biserici ortodoxe, opt biserici reformate, două creştine baptiste, Episcopia Sălajului, Asociaţia Prader Willi, Fundaţia Maya şi Asociaţia Sindrom Down Cehu Silvaniei. Toate acestea vor beneficia de finanţare în perioada martie-decembrie 2014, pentru un total de 81 de posturi. „Costurile eligibile ale acestui program, decontate de către CJ Sălaj, sunt reprezentate de echivalentul unei indemnizaţii lunare la nivelul salariului minim pe economie, acordate persoanelor selectate pentru prestarea acestor servicii”, ne-au transmis oficialii autorităţii judeţene. Pentru anul în curs, aceştia estimează că 650 de persoane vor beneficia de serviciile sociale prestate în cadrul programului.
„Programul de finanţare a activităţilor de asistenţă socială prestate de unităţilor de cult şi/sau entităţile care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale asistate îm judeţul Sălaj” are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a confortului psiho-social în rândul persoanelor vârstnice dependente, afectate de boală, sărăcie şi excluziune socială, care nu se pot gospodări singure şi necesită îngrijire, dar şi în rândul persoanelor cu dizabilităţi, prin implicarea unităţilor de cult, a asociaţiilor şi fundaţiilor.
CJ Sălaj a alocat în acest an 800.000 de lei, cu 61.000 de lei mai mult decât în 2013. Atunci, peste 600 de sălăjeni cu nevoi speciale au beneficiat de serviciile sociale asigurate de diverse biserici şi trei asociaţii, numărul total al personalului solicitat pentru angajare fiind de 82. Fiecare lucrători social a primit o indemnizaţie lunară de 600 de lei, la care s-a adăugat plata contribuţiilor către stat. Printre lacaşurile de cult care au ajutat cei mai mulţi nevoiaşi se numără Parohia Reformată Archid, cu 35 de persoane asistate, Parohia Reformată Valea Pomilor, cu 32 de beneficiari Parohia Reformată Nuşfalău, cu 28 de beneficiari, Parohia Ortodoxă Aleuş, cu 24 de asistaţi şi Parohia Ortodoxă “Sfânta Vineri” Zalău, cu 21 de beneficiari.
Ghiciti ce vor zice popii in biserici in preajma alegerilor , cu cine va trebui sa voteze enoriasii !?!?!?
Bisericile sunt hrăpăreţe, ele numai adună, nu dau niciodată !
DE CE NU MAI SUNT BANI PE ANUL 2016 TIMP DE TREI LUNI PENTRU PROGRAMUL SOCIAL PRIN BISERICA?