Intervențiile voluntarilor de la Ambulanța pentru Monumente – Sălaj continua în Sălaj, iar activitatea lor este una care trebuie lăudată. Vechea bisericuță păstrată la Mănăstirea Bic este cea de-a treia biserică de lemn din Sălaj la care se înlocuiește în acest an învelitoarea de șindrilă cu una nouă, din același material. Potrivit coordonatorilor de proiect, lucrările au început în luna septembrie, dar meșterii Mihai și Maria Bălin din Budești (Maramureș), împreună cu echipa lor au lucrat cu spor până în prezent.
Au montat schelele, s-a decopertat cea mai mare parte din vechea învelitoare și s-a început baterea șindrilei. Latura de nord este deja aproape gata, lucrările continuând pe laturile de sud și zona altarului. Șantierul a fost vizitat zilele trecute de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, acesta fiind de Paul Maghiu, administratorul public al județului și de Aletta Popovici, arhitect șef al județului. Întâlnirea avută a constituit o bună ocazie de a discuta cu autoritățile județului despre situația bisericilor de lemn precum și a altor edificii din zona Sălajului înscrise în lista monumentelor istorice. Intervenția de punere în siguranță a bisericii de lemn de la Mănăstirea Bic este sprijinită financiar de Consiliul Județean Sălaj prin intermediul programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice, de pe raza administrativ – teritorială a județului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”.Ambulanţa pentru Monumente este un proiect sprijinit de ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation, proiectul fiind inițiat de Asociația MONUMENTUM și coordonat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC.
[…] Intervențiile voluntarilor de la Ambulanța pentru Monumente – Sălaj continua în Sălaj, iar activitatea lor este una care trebuie lăudată. Vechea bisericuță păstrată la Mănăstirea Bic este cea de-a treia biserică de lemn din Sălaj la care se înlocuiește în acest an învelitoarea de șindrilă cu una nouă, din același material. Potrivit coordonatorilor de proiect, lucrările au început în luna septembrie, dar meșterii Mihai și Maria Bălin din Budești (Maramureș), împreună cu echipa lor au lucrat cu spor până în prezent. Au montat schelele, s-a decopertat cea mai mare parte… Citeste mai mult […]