Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap de pe lângă Consiliul Judeţean Sălaj va fi deblocată, după ce Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a avizat propunerile făcute de către autorităţile judeţene pentru această structură.
Peste 100 de persoane cu handicap riscau să-şi piardă indemnizaţiile, după ce Comisia nu s-a mai întrunit, ca urmare a deciziei medicului Sorin Mircea Paşca de a demisiona din funcţia de preşedinte al structurii. În acestea condiţii, cei 102 de sălăjeni programaţi pentru această lună în vederea evaluării au fost notificaţi să nu se prezinte la Comisie la data stabilită iniţial. „Problema era că acestor oameni le expiră, la final de ianuarie, certificatul de încradrare într-un grad de invaliditate, motiv pentru care riscau să-şi piardă dreptul la indemnizaţie”, ne-a declarat Violeta Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj.
Pentru care respectiva Comisie să-şi poată relua activitatea, autorităţile judeţene, împreună cu reprezentanţii DGASPC Sălaj au propus o nouă componenţă, toţi cei cinci membri primind în cursul zilei de luni, avizul Direcţiei Generale pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap din cadrul Ministerul Muncii. Astfel, locul lui Paşca va fi luat de către medicul expert Florina Podar, aceasta urmând să fie sprijinită de către psihologul Mihaela Papai şi asistentul social Alina Bîrjac, ambele cu atestat de liberă practică, Florina Breban, reprezentant al ONG-urilor care se ocupă de persoanele cu handicap, şi Dana Pop, din partea Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.
Comisia de Evalure a Persoanelor cu Handicap de pe lângă CJ Sălaj se întruneşte săptămânal, ultima dată, în 15 ianuarie 2014. Data următoarei întâlniri va fi stabilită abia după ce consilierii judeţeni vor aproba, în şedinţa extraordinară de miercuri, noua componenţă a Comisiei.
Reamintim că fostul preşedinte al acestei structuri, medicul expert Sorin Mircea Paşca, a demisionat din funcţie, pe fondul acuzaţiilor de luare de mită ce i se aduc. Bărbatul este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind învinuit că a luat 125 de şpăgi pe parcursul a 11 zile, pentru a-i ajuta pe oameni să primească pensii de boală.
o persoana urmarita penal si care lucreaza tot acolo DAAAAAAAAAAAAA Prezumtia de vinovatie