Armata face angajări

 

Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs mai multe posturi vacante. Măsura a fost luată pentru asigurarea unui proces transparent de ocupare al acestor poziţii. Funcţiile vacante, de la nivel de comandant brigadă până la şef structură din cadrul Statului Major General, au fost publicate pe site-ul Direcţiei de Management Resurse Umane, potrivit unui comunicat al MApN.
Activităţile de selecţie în vederea încadrării acestora vor fi demarate în perioada următoare. „Deocamdată nu s-a primit nimic oficial. Urmează ca în perioada următoare să primim mai multe informaţii privind condiţiile în care vor avea loc aceste recrutări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Judeţean (CMJ) Sălaj, Silviu Abudănii.
Potrivit Direcţiei de Management Resurse Umane, cei interesaţi să se angajeze în cadrul MApN trebuie să urmeze trei paşi obligatorii. Astfel, primul pas este recrutarea. Armata selectează candidaţi pentru profesiile de soldat/gradat profesionist, subofiţer, maistru militar, ofiţer, dar şi pentru a urma cursurile colegiilor militare liceale. Cei care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare vor primi toate îndrumările de care au nevoie pentru completarea dosarului de candidat, cu documentele necesare. În primul rând, trebuie efectuată vizita medicală. Apoi, se vor adăuga în dosar, copii ale actelor de identitate şi de studii, certificatul de cazier judiciar, etc. De asemenea, va fi nevoie şi de completarea câtorva documente-tip.
Primul pas spre cariera militară se va încheia cu susţinerea unui interviu de cunoaştere. Pe parcursul acestuia, recrutorul va verifica, încă o dată, îndeplinirea criteriilor de recrutare, după care va purta un dialog cu viitorul candidat, care se va finaliza cu completarea unui chestionar confidenţial şi care va conţine concluziile şi recomandările recrutorului. Susţinerea probelor de selecţie la centrul zonal de selecţie şi orientare va fi următorul pas. Pentru aceasta, candidatul va trebui să se prezinte la centrul zonal de selecţie şi orientare de care aparţine judeţul în care domiciliază, în data la care fost planificat şi pe care i-a comunicat-o recrutorul. Centrele zonale de selecţie şi orientare funcţionează în localităţile Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc. Durata selecţiei este de 24 de ore, pentru opţiunile: soldat/gradat voluntar şi elev la colegiul militar liceal), sau de 48 de ore pentru a deveni ofiţer, maistru militar sau subofiţer. Selecţia constă în parcurgerea a trei probe cu caracter eliminatoriu: psihologice, fizice şi interviul de evaluare finală. Rezultatul după fiecare probă este “Admis” sau “Respins”.
Ultimul pas este admiterea. Pentru a deveni cadru militar activ în Ministerul Apărării Naţionale – ofiţer, maistru militar sau subofiţer, candidatul trebuie să urmeze o formă de pregătire specifică fiecărei categorii de personal, într-o unitate/instituţie de învăţământ militar. Absolvirea colegiului militar liceal oferă cele mai mari şanse de a fi admis/admisă într-o şcoală militară postliceală sau instituţie militară de învăţământ superior. Atât la biroul informare-recrutare, cât şi la centrul zonal de selecţie şi orientare, se pot obţine detalii privind instituţiile militare de învăţământ şi concursurile de admitere organizate de acestea.
De altfel, potrivit reprezentantului CMJ Sălaj, începând din 20 ianuarie, în judeţ se va derula campania de informare a elevilor din clasa a VIII- a privind condiţiile de admitere în învăţământul militar liceal.

3 Thoughts to “Armata face angajări”

  1. ignat ionut

    am facut armata si acuma asi vrea sa ma angajez nu stiu cand se fac angajari ce acte a-mi trebuie

    1. Emi

      Ai aflat ceva,Ionuț? Si eu am satisfăcut stagiul militar si as dori sa ma angajez in armata

Leave a Comment