Un șantier ceva mai… norocos, de pe raza municipiului, mai precis unul la care se lucrează zi de zi, este cel prin care “Clădirea Albastră” situată pe strada Unirii, lângă muzeu, este reabilitată. Reprezentanții Primăriei Zalău ne-au comunicat, cu referire la stadiul lucrărilor la această clădire de patrimoniu, faptul că reabilitarea este “în termen” și că lucrările se desfășoară conform graficului. Astfel, se lucrează la interior, se montează tâmplăria, inclusiv cea de la ferestre, urmând ca în perioada următoare, după finisarea interioarelor, să se treacă la partea exterioară a clădirii. Termenul de finalizare stabilit este începutul lunii martie a anului viitor. Valoarea totală a contractului (inclusiv TVA) privind reabilitarea acestei clădiri este de 1.433.035 de lei.
Nu se știe, deocamdată, ce destinație vor avea spațiile generoase pe care această clădire emblematică le oferă. Primăria avansa, cu câteva luni în urmă, ideea unei săli de căsătorii. Nici consultarea publică referitoare la destinația acestor spații nu a dat roade concrete așa că rămâne de văzut ce se va alege, în final, astfel încât de această clădire să beneficieze cu adevărat și cetățenii și nu doar câțiva sus-puși, evident pe criterii ori interese politice.
Zălăuanii speră ca lucrările să capete un ritm mai alert pentru ca întârzierile, specifice oricărui șantier deschis în municipiu, să fie pe cât de mult posibil evitate.
Totodată, se speră la găsirea celei mai bune soluții în privința folosirii spațiilor renovate, această clădire fiind nu doar una emblematică pentru istoria și aspectul urbanistic al municipiului, ci una care ar putea funcționa, după ce va fi reabilitată, și în alte scopuri decât cele politice. Prin urmare, municipalitatea ar putea să pună, din nou la punct, mai multe propuneri concrete pe care să le dezbată cu cetățenii municipiului în vederea stabilirii criteriilor care vor sta la baza alegerii destinației fiecărui spațiu din Clădirea Albastră. Totul trebuie să fie cât se poate de transparent și, mai ales, promovat pe toate căile, astfel încât cetățenii să poată afla într-un număr cât mai mare faptul că și ei au un cuvânt greu de spus cu privire la această clădire. Un edificiu valoros și care, chiar dacă este în proprietatea Municipiului Zalău, nu este nici a partidului politic aflat la vremelnic la Putere și nici a altei formațiuni politice, pentru a fi din nou puse la dispoziția acestora pe sume de 1,5 lei pe metru pătrat, cu atât mai mult cu cât fiecare zălăuan știe foarte bine cât de “intensă” a fost activitatea birourilor (inclusiv parlamentare) pe care clădirea le-a găzduit aproape degeaba, ani la rând.
a securistului marc, ii face la amalia cabinet veterinar
poate dupa renovare urmeaza a fi revendicata de vreun mostenitor la asta va ganditi?
Cladirea initial a fost PRIMARIE, deci nu se pune revendicarea ei de nici o persoana fizica. Acest lucru stie orice zalauan veritabil.
propun mutarea pasapoartelor si a examenelor auto
a cetatenilor, prin reprezentanti lor politicieniii !!!!