Echipa de intervenţie a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj a fost solicitată, duminică, 25 februarie 2018, în jurul orei 14:25, în urma unui apel pe numărul unic de urgenţă „112”, să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale la un local de pe raza municipiului Zalău. Potrivit datelor comunicate de biroul de presă al Jandarmeriei Sălaj, s-a constatat că un tânăr de 20 de ani din Zalău, pe fondul nemulţumirii cauzate de pierderea unei sume de bani la păcănele, a ameninţat cu moartea pe angajata casei de jocuri de noroc, folosindu-se de un cuţit. În cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor prevăzute la articolele 206 şi 372 Cod Penal – ,,Ameninţarea”, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.
Un alt eveniment constatat de jandarmii sălăjeni a avut loc sâmbătă, 24 februarie 2018, în jurul orei 15:45. Un bărbat de 39 ani a fost depistat pe raza localităţii Jibou în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo, fără a avea documente de însoţire, material lemnos din specia „fag”. În aceeaşi zi, în jurul orei 16:00, un tânăr de 18 ani, a fost depistat pe raza localităţii Crişeni în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo, fără a avea aviz de însoţire, material lemnos din specia „carpen” şi „cer”. În cauză s-au aplicat trei sancţiuni contravenţionale conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 6000 lei, pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală şi refuzul contravenientului de a transporta materialele lemnoase confiscate la locul indicat de agentul constatator.
Tot sâmbătă în jurul orei 12, un bărbat de 51 ani, aflat la pescuit pe râul Barcău, pe raza localităţii Ip, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris conform art. 58 lit. „b” din O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile. De la începutul anului 2018 şi până în prezent, pe linie silvică, au fost constatate un număr de 15 contravenţii la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 14.500 lei, iar pe linia protejării fondului piscicol, au fost constatate un număr de 24 de contravenţii la O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare totală de de 2.600 lei.
A, de-aia făcea „Magazin Sălăjean” repetat reclamă la păcănele online, că online nu scoate nimeni cuțitul, numa-și vinde casa să păcănească!