Zeci de medici, asistenţi şi specialişti, la Conferinţa Naţională de Sterilizare

 

 

Cea de-a şasea ediţie a Conferinţei de Sterilizare a reunit, la Zalău, circa 280 de medici, asistenţi medicali şi specialişti în domeniu din întreaga ţară şi străinătate. Evenimentul, organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv 21-22 mai, şi are ca temă în acest an “Procedurile invazive şi siguranţa pacientului”. Infecţiile nosocomiale numite şi infecţii asociate îngrijirilor medicale reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte din medicina contemporană, fiind considerate în acelaşi timp şi un indicator de calitate al activităţilor medicale, au motivat organizatorii tema aleasă. În îngrijirile medicale se folosesc frecvent dispozitive medicale invazive în scop terapeutic, simptomatic sau diagnostic. „Astfel, tema conferinţei de anul acesta va oferi informaţii privind ghidul optim de practică pentru prevenirea riscului de infecţii în utilizarea dispozitivelor medicale invazive. Siguranţa pacientului este astfel o responsabilitate importantă a procesului de îngrijiri pentru întreg personalul medical”, a explicat Ramona Marincaş, preşedintele Conferinţei.
Numărul mare al participanţilor din acest an, în opinia conducerii Spitalului Judeţean, relevă faptul că tema aleasă este una de interes. „Mă bucur că am avut şi avem în continuare prilejul de a desfăşura această conferinţă, care este rezultatul ştiinţific al unei activităţi practice ce se desfăşoară în cadrul spitalului nostru. Numărul mare de participanţi denotă un fapt şi anume: preocuparea pentru această temă, pentru acestă acţiune şi activitate ce se defăşoară în fiecare dintre spitalele din ţară, în cabinetele medicale etc. Spitalul continuă să se dezvolte, continuă să-şi îmbunătăţească infrastructura şi nu în acelaşi ritm, zic eu, reuşim să ne îmbunătăţim din punct de vedere al medicilor sau al numărului de specialişti, dar o facem încontinuu”, a declarat, în deschiderea evenimentului, managerul celei mai mari unităţi medicale din judeţ, Laurenţiu Barna.
Totodată, potrivit organizatorilor, ediţia de anul acesta găzduieşte în premieră o sesiune de întrebări şi răspunsuri privind „Organizarea şi funcţionarea unei Staţii Centrale de Sterilizare, ce va fi susţinută de specialişti în domeniu, din ţară şi din Marea Britanie, prilej prin care cei prezenţi vor afla informaţii de actualitate.
Pe parcursul celor două zile, la fel ca în ediţiile anterioare, au loc o serie de comunicări şi workshop-uri, iar printre cei care susţin prezentări se numără: Liviu Oroian, medic primar medicină legală, formator, preşedintele Colegiului Medicilor Sălaj, Ioana Colosi, şef lucrări – disciplina de Microbiologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj -Napoca, Ramona Marincaş, asistent medical licenţiat, director îngrijiri – Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Dorina Dumitraş, asistent medical licenţiat, coordonator unitate cu paturi adulţi – Hospice Casa Speranţei, Braşov, Anca Maria Ştef, medic specialist epidemiolog în cadrul Spitalului Orăşenesc „Prof. Dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei.
De asemenea, pe toată perioada conferinţei, asistenţii medicali din Staţia centrală de sterilizare, Bloc Operator, Bloc de naşteri şi secţiile chirurgicale sunt prezenţi la standul special amenajat cu modele de truse standard, precum şi infromaţii diverse din domeniul sterilizării.
La finalul celei de-a doua zi a evenimentului, în intervalul orar 14 – 16, a fost programată o vizită în Staţia centrală de sterilizare.
Nici în acest nu lipseşte expoziţia de postere, urmând ca la finalul conferinţei, comitetul ştiinţific să le evalueze şi să premieze cele mai bune trei postere.
Deschiderea oficială a Conferinţei a avut loc joi, 21 mai, începând cu ora 9, şi este organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Medical Support în România, Colegiul Medicilor Sălaj, Asociaţia pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Asociaţia Sprijin Independent pentru Spital şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Sălaj.

One Thought to “Zeci de medici, asistenţi şi specialişti, la Conferinţa Naţională de Sterilizare”

  1. cristi

    Refuzaţi să acceptaţi limitări ale potenţialului vostru. E posibil să puteţi face mult mai multe decât aţi făcut înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
    cristagheorghe59@yahoo.com

Leave a Comment