Sălăjenii care vor dori să se vaccineze împotriva coronavirusului Sars cov-2, o vor putea face în baza unei programări online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul consiliilor locale, după cum se arată într-un ordin aprobat zilele trecute, prin care au fost stabilite normele privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva noului coronavirus. Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, a stabilit Comitetul de coordonare, pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor și pentru o mai bună monitorizare post-vaccinare. De asemenea, în acest mod va fi redus la minimum riscul de pierdere a dozelor de vaccin. Persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale. Vaccinarea se va face la centrele de vaccinare înființate prin ordin al ministrului Sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică. Vaccinul va fi administrat de personalul medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor și de personal medico-sanitar care deține certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator și va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecțional. Toate centrele de vaccinare, fixe sau mobile, vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic și personal medical auxiliar. Centrele de stocare şi distribuire a vaccinului împotriva COVID-19 desemnate oficial sunt în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Braşov și Timişoara.
12 centre de vaccinare în Sălaj
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat lista spaţiilor ce vor avea destinaţia de centre de vaccinare împotriva Covid-19 pentru campania de imunizare care va începe luna viitoare. Astfel sălăjenii care vor dori să se vaccineze o vor putea face în 12 centre, amenajate în toate cele patru orașe din județ, dar și în patru comune. Este vorba despre: Centru de zi pentru persoane vârstnice “Tinereţe fără bătrâneţe”, str ada Ioan Slavici nr. 8; Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, strada Simion Bărnuţiu nr. 67; Cercul Militar Zalău, strada Simion Bărnuţiu nr. 27; Şimleu Silvaniei – Spitalul Orăşenesc „Prof. Dr. Ioan Puşcaş”, strada George Coşbuc nr. 29; Cercul Militar, strada 1 Decembrie 1918 nr. 29 Jibou; Casa Orăşenească de Cultură, strada Piaţa 1 Decembrie 1918 nr 9; Spitalul Orăşenesc „Dr.Traian Herţa” Jibou, strada Libertăţii nr. 28; Căminul pentru Persoane Vârstnice din Cehu Silvaniei, strada 1 Decembrie 1918 nr. 21; Baza Sportivă din Ileanda, strada Gării nr. 6/A; Punct SVSU Șărmășag, strada Teilor nr. 7; Sala de sport din Hida, strada Mihai Eminescu nr. 64 și Spitalul de Boli Cronice din Crasna, strada Principală nr. 363.
Așteptăm să se vaccineze neamțu cu guvernu meu !
Asta de la 9.24. „neamtu cu guvernu meu” este un pensionar cu pensie aproape speciala care merita „pus la zid” ca din cauza lui si a altor ca el (Militianul senator, Cota Dana Hoata, Nosa B., Marc S. etc., judetul a ramas in urma, tara in paragina.
La Nosa B=betiv iar la Marc S=securist ca sa stie lumea,nu va sfiiti pentru niste nesimtiti!