La circa o lună după ce şi-a recâştigat în instanţă postul de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Gabriel Nae a primit şi ordinul de numire în funcţie la Ministerul Sănătăţii.
Pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, Nae a ales să rămână director adjunct economic al instituţiei. În acest sens, el şi-a negociat postul de adjunct, pe care îl ocupa provizoriu, oferind la schimb fotoliul cel mai înalt din Direcţie.
„Am făcut o înţelegere şi am acceptat mutarea mea definitivă pe postul de director adjunct. Am decis să merg pe această variantă, pentru a nu mă frige din nou; nu de alta, dar dacă se dorea, se putea găsi un alt articol de lege prin care să mă demită”, ne-a declarat Gabriel Nae, care a fost susţinut politic în 2010 de către UDMR pentru a ajunge la şefia DSP Sălaj.
Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj, susţine că această înţelegere s-a făcut cu acordul partidului pe care îl conduce şi al PSD, care o sprijină pe Ligia Marincaş în funcţia atât de disputată. „În momentul în care lui Nae i s-a desfăcut contractul, el a rămas pe dinafară. În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu cei din PSD Sălaj, am hotărât să mergem pe varianta omul potrivit la locul potrivit. Aşa că Gabriel Nae, economist de profesie, va rămâne director economic, iar Ligia Marincaş, care este mai pregătită şi are o experienţă mai bogată în instituţie, îşi va păstra postul de director executiv”, a mai spus Seres.
Şi Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj, a menţionat că experienţa în funcţia de conducere a fost elementul care a făcut „departajarea” între cei doi „candidaţi”.
Reamintim că Gabriel Nae a ajuns şef al DSP Sălaj în luna noiembrie a anului 2010, cu sprijinul politic al UDMR. După doar două luni, el a demisionat în urma mediatizării unei condamnări la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii de la acea dată, Nae pierdea nu doar fotoliul de director, ci şi statutul de funcţionar public. Ca urmare, a atacat în instanţă decizia respectivă şi a câştigat.
Mai bine de opt luni i-a luat Ministerului să emită ordinul prin care Gabriel Nae a fost repus în funcţie şi doar cinci zile calendaristice pentru a-l revoca pentru a doua oară.
Directorul demis nu a stat cu mâinile în sân, astfel că a contestat din nou decizia MS, obţinând câştig de cauză. Astfel, la începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, prin care Nae este repus în postul de director al DSP Sălaj, post din care a fost revocat de două ori. În plus, instanţa a dispus acordarea sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale, precum şi a veniturilor neîncasate de la data eliberării din funcţie şi până la repunerea în funcţie.
cu marincas pana la moarte /