Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău îşi va mări echipa de medici, după ce consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de vineri, 29 iunie, suplimentarea organigramei şi a statului de funcţii. Este vorba despre cinci posturi de medici: în Compartimentul endocrinologie în cadrul Secţiei medicină internă, în Compartimentul chirurgie vasculară, în Compartimentul neurochirurgie, în Compartimentul chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă şi în Compertimentul nefrologie.
Această suplimentare este pusă pe seama faptului că în aceste specialităţi este încadrat câte un singur medic, care asigură servicii medicale atât în cadrul compartimentelor respective, prin spitalizări de zi şi spitalizări continue, cât şi în cabinetele de ambulator. De asemenea, pentru specialităţile endocrinologie şi nefrologie sunt întocmite liste de aşteptare pentru pacienţi, de până la două luni. „Activitatea medicului din compartimentul nefrologie este complexă, deoarece pe lângă activitatea din cadrul compartimentului, din cabinetul din ambulator şi staţia de dializă el urmăreşte şi cazurile post-transplant, în situaţia pacienţilor transferaţi din centrele universitare. Medicii în specialităţile chirurgicale trebuie să asigure rezolvarea cazurilor de urgenţă prin chemări de la domiciliu, iar pentru perioada concediilor de odihnă sau în alte situaţii în care lipsesc din unitate, nu au înlocuitor”, se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre.
SJU Zalău are 14 secţii cu 15 compartimente şi alte şapte compartimente de sine stătătoare, laboratoare care deservesc atât Spitalul, cât şi ambulatoriul de specialitate, UPU-SMURD, Serviciul de Medicină Legală, farmacia cu circuit închis, staţia centrală de sterilizare, cabinete de specialitate şi aparatul funcţional cu compartimente şi servicii de specialitate.
Ar fi foarte bine daca d-na Veres NU ar mai „urmari”pacienti post transplant,fiindca oricum numai i-si bate joc de ei.
poate ca cei de la primarie nu at strica sa ia in calcul, ca blocul de la Piata Astralis sa fie amenajat ca si locuinte de service, pentru medici si nu sa faca case sociale pentru tigani !
daca ii baga pe tigani in acle bloc langa piata nu o sa-i mai poti stapani in aceea zona
… în sfârșit a aprobat consiliul județean angajarea de medici ca de registratorul ne-am saturat! Da la TBC nu faceți nimic? Ne băgați la grămadă, pe ce sănătoși, cu cei cu TBC în spațiul ala înghesuit de-i ziceți Dispensar TBC. Medici consultă pacienți și vorbesc cu oamenii și apartinatorii în prezenta bolnavilor care își tușesc plămânii în cabinetul în care stă registratorul. Nu mai zic de camera de gardă căi cât ocămara. Nici nu mă mir că s-a îmbolnăvit doctorul Burian.
imperios necesar inca un medic la chirurgie plastica