Unităţile sanitare cu paturi din Sălaj au nevoie de peste şapte milioane de lei pentru a avea acoperită finanţarea până la finele anului. Suma, care nu depăşeşte valoarea contractelor încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, a fost solicitată, în cursul acestei săptămâni, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, urmând să fie primită, cel mai probabil la începutul lunii noiembrie, în urma unei rectificări bugetare. De asemenea, reprezentanţii CJAS Sălaj au cerut fonduri suplimentare, aproximativ 440.000 de lei, şi pentru două programe naţionale, cel de oncologie şi cel de diabet zaharat.
„Calculele au fost făcute în aşa fel încât asistenţa medicală din judeţ să nu fie afectată, ţinându-se seama de consumul mediu lunar”, a precizat Marius Tăutu, preşedintele CJAS Sălaj, adăugând faptul că suma solicitată este necesară pentru acoperirea finaţării pe lunile noiembrie şi decembrie. Potrivit acestuia, pentru luna octombrie fondurile sunt suficiente, valoarea contractelor încheiate cu CJAS nefiind depăşită.
Pe de altă parte, pentru finanţarea serviciilor medicale, pe toate domeniile de asistenţă medicală, este necesară suplimentarea fondurilor, suma solicitată fiind de 9.058.880 de lei. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele CJAS Sălaj, din cele peste nouă milioane de lei, aproape 7.300.000 de lei sunt necesare pentru finanţarea spitalelor până la sfârşitul anului. De asemenea, conform calculelor făcute de Casa Judeţeană, pentru asistenţa din ambulatoriu este necesară suma de 841.000 de lei pentru lunile noiembrie şi decembrie, iar pentru medicamente aproximativ 190.000 de lei.
Dacă pentru medicamentele şi materialele sanitare din cadrul programelor naţionale de sănătate, fondurile alocate ar fi suficiente până la finele acestui an, solicitându-se circa 190.000 de lei pentru materialele sanitare, excepţie fac două programe. Este vorba, potrivit lui Marius Tăutu, de programul naţional de diabet zaharat, pentru care s-a cerut o suplimentare de 170.000 de lei, şi cel de oncologie, pentru derularea căruia este nevoie de aproximativ 336.000 de lei. De asemenea, CJAS Sălaj a mai solicitat şi suma de 145.000 de lei pentru dispozitive medicale.
Ia nu mai furaţi voi banii din sănătate şi o să se ajungă.
De ce amestecaţi voi sistemul public de sănătate cu cel privat ?
Ca să puteţi fura ?!
Când cei care lucrează la stat, vor lucra numai la stat, atunci să veniţi să cereţi bani.
Sursa de economii financiare si materiale: plecarea din spital al actualei echipe de medici din UPU, care omoara pacientii cu zilele, incurcand medicamentele dupa cum le taie capul. Tratamente nepotrivite, resuscitari inutile si costisitoare la muribunzi, transfuzii de sange la morti… alaturi de ignorarea legislatiei in vigoare, iata niste motive serioase de a trimite acesti imbecili in strada.
La clinicile din Cluj, pentru a obtine o tomografie se cere avizul special al profesorului. La Zalau… se fac si doua tomografii la aceiasi persoana, la interval de 2 ore, caci medicul…habar nu are de ce face! Dar este „medic specialist UPU, desi pe parafa scrie medic de medicina generala. Traiasca impostura…si cersitul banilor cheltuiti de-ampulea!
multi bani ii papa cei de la tesa care toata ziulica se plimba si ………………………samd
pai sint cateva poame bune pe la contabilitate si administrativ…….vai