Pentru mansardarea clădirii în care funcţionează Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, autorităţile judeţene şi unitatea spitalicească vor pune mână de la mână pentru a strânge cei 1,8 milioane de lei necesari în acest sens. Viitorul spaţiu, în suprafaţă de peste 480 de metri pătraţi, îşi va desfăşura activitatea Secţia Dermato-Venerice.
Jumătate din sumă, respectiv 900.000 de lei, va fi asigurată din bani de la bugetul Consiliului Judeţean Sălaj, iar 500.000 de lei vor proveni din suma încasată de Spital de la proprietarul imobilului de pe strada Corneliu Coposu, în care a funcţionat Secţia până în vara anului trecut, ne-a declarat Laurenţiu Barna, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.
În ceea ce priveşte diferenţa până la cei 1,8 milioane de lei, oficialul SJU Zalău susţine că va fi acoperită din fondurile proprii ale Spitalului.
Lucrările de amenajare a unui spaţiu pentru Secţia Dermato-Venerice au demarat în urmă cu câteva săptămâni, investiţia urmând să fie funcţională în acest an. „Conform contractului încheiat cu constructorul care realizează această lucrare, se estimează că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului”, a mai spus Barna.
Reamintim că până în vara lui 2013, Secţia Dermato-Venerice a SJU Zalău a funcţionat într-un imobil de pe strada Corneliu Coposu, nr. 17, retrocedat ulterior lui Marius-Tudor Terdic, moştenitorul fostului proprietar. Cele două părţi au convenit ca Terdic să plătească Spitalului 130.000 de euro, sumă reprezentând contravaloarea investiţiilor ce au fost făcute de-a lungul timpului, investiţii în urma cărora suprafaţa imobilului a depăşit cu 280 de metri pătraţi pe cea restituită în instanţă. După retrocedare, autorităţile judeţene au fost puse în situaţia de a găsi un spaţiu care să găzduiască provizoriu această secţie, până la amenajarea unuia nou. Aşa se face că în prezent, Dermatologia funcţionează în fostul spaţiu al Secţiei Oncologie.
Secţia Dermato-Venerice dispune de 25 de paturi şi numără, într-un an, circa 1.000 de pacienţi.