Sosul de usturoi de la fast-food e plin de aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pentru produsele tip sos de usturoi ce se comercializează în restaurantele fast-food, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse: Hesburger, Mc Donalds, Burger King, Friday, Spartan și KFC.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională, declarație existenta pe platformele online, au rezultat următoarele :

ADITIVI ALIMENTARI

– 83.33% dintre produse au în compoziție 1 pană la 6 aditivi alimentari;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți în produsele ce fac obiectul studiului, situația se prezintă astfel: E415 – gumă xantan, E1422 – amidon modificat, E202 – sorbat de potasiu, E270 – acid lactic, E160a – betacaroten, E330 – acid citric, E211 – benzoat de sodiu, E385 – calciu-disodic-etilen diamină tetra acetat.

Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 0,4 g  și 8,4g !

Toate produsele studiate au avut menționate valorile  nutriționale raportate la 100g de produs, dar sunt și operatori care oferă aceste informații raportate la cantitatea de produs:

– valoarea energetică este cuprinsă între 148 kcal și 546 kcal;

– cantitatea de glucide (carbohidrați) variază între 3,8 g  și 14 g;

– cantitatea de grăsimi variază între 7,4 g și 57 g;

– cantitatea de proteine este cuprinsă între 0 g și 3,9g;

– cantitatea de sare variază între 0,2 g și 2,3 g;

– cantitatea de fibre variază între 0 g și 4,7 g.

M. S.

2 Thoughts to “Sosul de usturoi de la fast-food e plin de aditivi alimentari”

  1. […] Mc Donalds, Burger King, Friday, Spartan și KFC. Articolul Sosul de usturoi de la fast-food e plin de aditivi alimentari apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    Să fim serioși
    Cine se așteaptă să mănânce ceva natural la fast food?

Leave a Comment