Federaţia Sanitas cere ca indemnizaţia de hrană să rămână impozitată cu 10 la sută şi avertizează că o eventuală creştere la 45 la sută a nivelului de impozitare ar diminua foarte mult veniturile angajaţilor din sistemul sanitar şi ar duce din nou la nemulţumiri şi, implicit, la proteste.
În acest sens, reprezentanţii Federaţiei au înaintat premierului Viorica Dăncilă o adresă în care solicită „susținerea punctului de vedere și a demersurilor pentru corecta încadrare fiscală a indemnizației de hrană, în sensul impozitării ei cu 10 procente, conservând astfel veniturile salariaților din sistemul sanitar public de stat”.
„Atragem atenția factorilor de decizie că o nouă reducere a veniturilor salariaților din Sănătate, prin creșterea nivelului de impozitare, va duce inevitabil la reluarea protestelor acestora și la erodarea în continuare a încrederii în această reformă salarială care ar trebui să aducă de fapt stabilitatea în sistemul sanitar românesc”, au mai transmis sindicaliştii din Sănătate într-un comunicat de presă.
Sursa citată menţionează că instituţiile sanitare au acordat deja aceste indemnizaţii de hrană încă de la începutul anului, cu impozitare de 10 la sută: “Instituţiile sanitare au acordat deja aceste indemnizaţii de hrană de la data de 1 ianuarie 2018 cu impozitare de 10 la sută, iar noua impozitare ar fi de 45 la sută, fapt care, aplicat eventual şi retroactiv, ar diminua foarte mult veniturile angajaţilor din sistemul sanitar şi ar duce din nou la nemulţumiri şi, implicit, la proteste”.
Obrăznicie curată, după ce au nişte venituri fabuloase, ăştia din sănătate mai şi ameninţă. Oare de ce au atâta curaj ? Simplu, avem un guvern de muieri fricoase !
Obrăznicie curată !
Huo, nesătuilor !