Graţie unei iniţiative de parteneriat între Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj şi compania Tenaris Silcotub, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău beneficiază de condiţii îmbunătăţite în ceea ce priveşte dotarea saloanelor cu mobilier.
Astfel, începând cu luna noiembrie, secţia Obstetrică – Ginecologie a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ a fost echipată complet cu 30 de paturi. De asemenea, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, prin parteneriatul între instituţiile amintite, s-au realizat şi alte dotări cu paturi, saltele noi şi un număr de peste 100 de noptiere, şi la alte secţii ale spitalului. Investiţia, în valoare de 203.000 de lei, a fost posibilă prin proiectul „Dotarea integrată şi unitară a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău”, finanţat de multinaţionala Tenaris Silcotub. Acesta a presupus şi achiziţionarea unor echipamente medicale destinate blocului operator, precum şi compartimentului Chirurgie plastică, microchirurgie constructivă şi arşi, iar majoritatea echipamentelor constând în injectomate, expander şi dermatom, au fost deja utilizate de către specialişti. De asemenea, un alt echipament, aplicator broşe pentru chirurgia mâinii, urmează să fie preluat până la sfârşitul lunii în curs.
Referitor la această investiţie, Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj a precizat că: „E important sprijinul partenerilor noştri şi îl salut. Necesarul de echipamente şi aparatură medicală în cadrul Spitalului Judeţean e mare, iar investiţiile în acest sens au valori considerabile. Doar ca şi o comparaţie, un singur echipament din cele luate în considerare în acest proiect are o valoare apropiată de cea a tuturor paturilor şi saltelelor achiziţionate. Pe de altă parte, pentru îmbunătăţirea infrastructurii spitalului s-au finalizat câteva intervenţii, dar am început şi pregătirea unor noi proiecte, de aceea fiecare astfel de iniţiative şi proiecte susţinute de către parteneri economici sunt de un real sprijin în ceea ce înseamnă îmbunătăţirea serviciilor şi condiţiilor oferite pacienţilor Spitalului Judeţean”, a declarat şeful administraţiei judeţene.
nu prea se pricepe din titlu si reportaj cine e compania care a investit
daca s-ar „utila” spitalul si cu ceva medici mai profesionisti, de catre aceste companii multinationale, ar fi grozav!!!!
Cum ramane cu infectiile de după operatiile ginecologice? Cine e de vină și cazurile nu sunt cercetate? Femei sanatoase, operate de anumiti ginceologi de renume local sunt reoperati peste 10 zile cu puroi si sange in burtă. Frumos, modern, cu parteneriatele, dar cu localnicii cum stam, domnule medic sef de sectie?