Muştar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muştar şi până la 6,5 grame de sare

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muştar ce se regăsesc pe piaţa din România, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a centralizării informaţiilor au rezultat următoarele :

Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muştar / seminţe de muştar sau făină de muştar) din compoziţie:

Boabe de muştar/seminţe de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 55% din compoziţie

Dintre acestea:

– 0,01 % au 55% boabe de muştar;

-0,01% au 50% boabe de muştar;

– 0,01% au 46% boabe de muştar;

-0,05% au 10% boabe de muştar

Faină de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 20% din compoziţie

Dintre acestea:

-0,27% au 20% făină de muştar;

-0,01% au 10% făină de muştar.

Din punct de vedere al menţionării provenienţei ingredientului principal:

37% nu menţionează provenienţa ingredientului principal.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în mustar:

88% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:

-1% din produse au în compoziţie 6 E-uri;

-9% din produse au în compoziţie 4 E-uri;

-20% din produse au în compoziţie 3 E-uri;

-31% din produse au în compoziţie 2 E-uri;

-27% din produse au în compoziţie 1 aditiv;

-12% din produse nu au în compoziţie E-uri;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiţi frecvent în muştar situaţia se prezintă astfel:

-59.09% dintre produsele studiate au avut în componenţă caroteni / beta-caroten ( E160a ;

-32.95% dintre produsele studiate au avut în componenţă guma xantan ( E415

-23.86% dintre produsele studiate au avut în componenţă acid citric ( E330 )

-23.86% dintre produsele studiate au avut în componenţă riboflavina ( E101 ).

Din punct de vedere al informaţiilor nutriţionale regăsite în muştar:

-Toate produsele studiate au avut pe etichetă informaţiile nutriţionale per 100g produs.

-Valoarea energetică este cuprinsa între 23 kcal şi 290 kcal.

-Cantitatea de grăsimi variază între 2.52g şi 27g.

-Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 0g şi 2.7g. 2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziţie acizi graşi saturaţi.

-Cantitatea de proteină se situează între 1.7g şi 7.5g pentru produsele studiate.

-Cantitatea de glucide se situează între 2.1g şi 36g.

Din punct de vedere al cantităţii de sare şi zaharuri:

-Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0.9g şi 34g.

-Cantitatea de sare este cuprinsă între 0.82g şi 6.5g

-Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

-Aromele regăsite în muştar precum miere, hrean , mărar etc. se regăsesc într-o proporţie cuprinsă între 0.1% şi 15%.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

4 Thoughts to “Muştar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muştar şi până la 6,5 grame de sare”

  1. […] InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muştar ce se regăsesc pe piaţa din România, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Potrivit sursei citate, ca urmare a centralizării informaţiilor au rezultat următoarele : Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muştar / seminţe de muştar sau făină de muştar) din compoziţie: Boabe de muştar/seminţe de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 55% din compoziţie Dintre acestea: – 0,01 % au 55% boabe de muştar; -0,01% au 50% boabe de muştar; – 0,01% au 46%… Citeste mai mult […]

  2. […] InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muştar ce se regăsesc pe piaţa din România, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Potrivit sursei citate, ca urmare a centralizării informaţiilor au rezultat următoarele : Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muştar / seminţe de muştar sau făină de muştar) din compoziţie: Boabe de muştar/seminţe de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 55% din compoziţie Dintre acestea: – 0,01 % au 55% boabe de muştar; -0,01% au 50% boabe de muştar;  » Mai multe detalii […]

  3. Livia

    Publicați și sortimentele!!!

Leave a Comment