Autorităţile judeţene trebuie să rezolve cât mai repede problema amenajării spaţiului care va găzdui Secţia Dermato-Venerice, în condiţiile în care vechiul sediu a fost retrocedat moştenitorului fostului proprietar. Cum acesta din urmă şi-a achitat datoria de 130.000 de euro către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, sumă ce reprezintă contravaloarea investiţiilor făcute de-a lungul timpului la clădire şi prin care suprafaţa imobilului a depăşit-o cu 280 de metri pătraţi pe cea restituită în instanţă, secţia nu mai are niciun drept să ocupe respectivul imobil.
“Secţia va fi mutată în cadrul Spitalului Judeţean, într-un spaţiu obţinut prin mansardarea clădirii unde funcţionează laboratorul. Conducerea Spitalului discută în această perioadă cu o firmă de proiectare modalităţile de mansardare. Până la finalizarea mansardării, pacienţii vor fi mutaţi în alte spaţii disponibile din cadrul unităţii medicale”, ne-a declarat Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sălaj. Este vorba despre Ambulatoriul de specialitate, care găzduieşte Secţia Ginecologie până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a spitalului. Mutarea Dermatologiei în acest spaţiu va dura cel mult trei săptămâni, dau asigurări factorii implicaţi.
Autorităţile speră ca în cel mult o săptămână, proiectantul să comunice valoarea la care se va ridica această investiţie, iar lucrările să fie finalizate până la finele lui 2013. “Sper ca într-o săptămână să ştim despre ce sumă este vorba, nu de alta dar trebuie să organizăm licitaţia pentru desemnarea constructorului”, a precizat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. Întrebat despre potenţiala sumă ce ar urma să fie investită în mansardare, oficialul sălăjean a afirmat că o va depăşi pe cea primită de la noul proprietar al imobilului de pe strada Corneliu Coposu. “Există o estimare, dar aceea vizează o lucrare mai amplă, ce prevede şi crearea unei legături între corpurile A şi B. În cazul acela, vorbim despre 800.000 de euro, însă lucrarea pe care dorim să o realizăm implică o cheltuială mai mică. Deodamdată nu ştim exact despre ce sumă este vorba”.
Cât despre sursele de finanţare ale unui astfel de proiect, Laurenţiu Barna, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, mizează în principal pe veniturile proprii ale spitalului, pe sprijinul financiar de la CJ Sălaj, dar şi pe fonduri de la Ministerul Sănătăţii. În ceea ce priveşte contribuţia judeţului, Marc a spus că în bugetul pe acest an nu au fost prevăzute sume special pentru mansardarea unităţii medicale: “Banilor primiţi de la moştenitorul fostului proprietar li se vor adăuga fonduri din bugetul judeţului. Cum nu au fost alocaţi bani special pentru o astfel de investiţie, mizăm pe realizarea de venituri peste nivelul propus”.
Dermatologia are 18 angajaţi, din care patru sunt medici, şi 25 de paturi. În decursul unui an, circa 1.000 de pacienţi trec prin această secţie a Spitalului Judeţean.
Ia uite unde se duc banii din sanatate .Bolile dermtologice se trateaza in ambulatoriu sau in sectii regionale.