Pentru a reduce suferinţa la care sunt expuşi cei mai mici pacienţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în parteneriat cu Asociaţia pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului şi Asociaţia Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău a demarat un proiect ce vizează achiziţia unui apart de vizualizare a venelor.
Costurile unui astfel de dispozitiv medical se ridică la 5.500 de euro, bani pe care partenerii din proiect speră să îi obţină cu implicarea membrilor comunităţii, din sponsorizări, campanii de promovare şi concerte caritabile susţinute de corul SJU Zalău, Voxsan.
„Unul din cele mai grele momente în recoltarea sângelui sau administrarea medicației intravenoase pentru pacienți este găsirea unei vene potrivite. Unii pacienți, în special copiii, au vene subțiri și profunde, ceea ce face foarte dificilă găsirea acestora și-i supune la mai multă suferință, fiind nevoie de mai multe înțepături. În sprijinul pacienților și personalului medical a fost creat un aparat care vizualizează venele cu ajutorul luminii infraroşii, astfel că acestea vor apărarea mai închise la culoare decât țesutul din jur, tocmai pentru că venele absorb mai mult din acest spectru de lumină”, ne-a declarat managerul SJU Zalău, Laurenţiu Barna.
Potrivit spuselor sale, unitatea pe care o conduce ar avea nevoie de un aparat de acest tip pentru Secţia Pediatrie, la nevoie putând fi folosit şi în alte secţii ale spitalului.
Medicul şef al secţiei Pediatriei, dr. Biro Eniko Ilona, susţine că ,,aparatul pentru vizualizarea venelor este foarte util, având în vedere faptul ca 99,9 la sută dintre copiii internați în Secția Pediatrie au nevoie de o linie venoasă pentru tratament și analize de laborator. Acest aparat își arată utilitatea în special în cazul copiilor cu deshidratare severă, paratrofici, plurispitalizați, pentru a nu prelungi timpul necesar găsirii unei vene dar și pentru reducerea stresului la care sunt supuși copiii în timpul acestei proceduri”.
Pediatrul zălăuan a ţinut să precizeze că aparatul ar fi de mare ajutor şi în cazurile de deshidratare severă, unde protocoalele recomandă că după trei încercări eșuate de prindere a unei vene, să se recurgă inclusiv la metode mai invazive, cum ar fi administrarea intraosoasă sau chiar inserarea de cateter venos central, cu riscuri suplimentare față de branulă.
Pentru a învăţa cum se utilizează aparatul de vizualizare a venelor, personalul medical din cadrul Pediatriei a primit, recent, vizita specialiştilor de la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu” din Bucureşti, unde dispozitivul este folosit în prezent.
Corul Voxsan, cel care va susţine concerte pentru a atrage o parte din fondurile necesare, a fost înfiinţat tocmai pentru astfel de evenimente caritabile. Atât membrii corului – angajaţi ai SJU Zalău, cât şi cel care îi coordonează – prof. Florin Zaha, se implică voluntar pentru a ajuta pacienţii unităţii medicale.
Buna intentia nimic de spus dar la ce pret se vehiculeaza pentru aparat trebuie sa cante non-stop cam 5 ani sa stranga atata amar de bani.
E bine stiuata darnicia roamanilor cand vine vorba de sanatate.
La mijloc e si o excrocherie tipic romanesca aparate bune si foarte bune cu acelasi rezultat se gasesc pe net la preturi mult ,mult mai mici intre 300 si 600 de euro.Cele mai ieftine incep pe la 20 -30 de euro.Dar am uitat ca vorbim despre afaceri cu statul roman si trebuie ca firma care vine sa platesca si spaga de rigoare.
Veinlite EMS Adult Baby Vein Finder Transilluminator Am atasat si numele unui aparat care se gaseste de vanzare la 200 si vea de dolari.In concluzie trebuie sa fii batut in cap sa dai atata banet cind exista lternative la fel de bune si mult,mult mai ieftine.
como nu-i in cor ? el ar aduna multi bani !