Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot fi consumate în 4 – 5 săptămâni, durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil, acestea rezistând doar o săptămână în frigider.
Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămâna în frigider, fără ca persoană care le consumă să rişte probleme de sănătate. În cazul în care coajă ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.
Această recomandare este demnă de luat în seama mai ales de Paşte, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coajă vopsită, în frigider sau în afara lui.
Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult cât cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţă cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coajă ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor.