Alertă în privința unui produs indispensabil bebelușilor, dar și gospodinelor care îl folosesc în prepararea deserturilor și în alte preparate. Autorităţile franceze au interzis vânzarea laptelui praf produs de gigantul Lactalis şi au cerut retragerea unor formule de lapte praf şi produse alimentare pentru copii fabricate de producător, după descoperirea în produs a bacteriei salmonella, a anunţat Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF).
Sunt vizate toate produsele exportate în Europa, inclusiv către România, dar și în multe alte țări de pe celelalte continente.
Compania franceză Lactalis este acuzată de faptul că nu a gestionat corespunzător riscul contaminării şi i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor şi să oprească vânzările şi exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franţei, din 15 februarie, a informat DGCCRF.
Anunţul vine după ce săptămâna trecută autorităţile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toţi cu vârsta sub şase luni, au fost infectaţi cu bacteria salmonella. Săptămâna aceasta au fost raportate cinci noi cazuri de infecţie cu bacteria salmonella.
Oficialii francezi au precizat că intoxicaţia cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate. Simptomele sunt gastroenterită, însoţită de vărsături, diaree şi – în majoritatea cazurilor – febră. Părinţii ai căror copii au suferit astfel de simptome ar trebui să consulte un medic, a comunicat ministerul.
În România, Lactalis a devenit lider de piaţă după ce a cumpărat brandurile românești de lactate Albalact, Covalact și LaDorna. Trebuie specificat faptul că nu există niciun pericol în privința produselor de la raft al acestor trei companii, alerta vizând exclusiv laptele praf produs de Lactalis. Autoritățile române vor demara la rândul lor, o anchetă în acest caz, ANSVSA solicitând deja date suplimentare Comisiei Europene în privința acestei alerte.
adica io luam lapte francez?
Evident, infecţia a fost găsită de inspecţiile de stat franceze, cele româneşti dorm în cisme.