Spitalul Județean de Urgență Zalău, în calitate de partener al evenimentului „Sex Education” invită adolescenții la o întâlnire educativă, sâmbătă, 2 aprilie, ora 12, în Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
Programul este unul care promovează educația sexuală în rândul adolescenților. „Educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi. Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman, ce înseamnă actul sexual şi relaţiile emoţionale, responsabilitatea pentru propria sănătate şi pentru celălalt, faţă de procreerea unei alte vieţi. Subiectele abordate sunt adaptate vârstei şi nevoilor specifice şi cuprind atât o structură (teme specifice) cât şi o parte de discuţii libere cu tinerii prezenți. Va răspunde cu deschidere și profesionalism întrebărilor adresate în cadrul evenimentului, dr. Andrea Berar, medic primar în specialitatea obstetrică-ginecologie, al Spitalului Județean de Urgență Zalău”, este mesajul organizatorilor programului.
[…] Source link […]
[…] Spitalul Județean de Urgență Zalău, în calitate de partener al evenimentului „Sex Education” invită adolescenții la o întâlnire educativă, sâmbătă, 2 aprilie, ora 12, în Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Programul este unul care promovează educația sexuală în rândul adolescenților. „Educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi. Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman,… » Mai multe detalii […]
Despre Planificare familială nimic ? Oare câți știu ca exista așa ceva si cu ce se ocupa ? Subiect incomod, tabu si in secolul Xl ? Vai de capul nostru…
O astfel de actiune nu are sanse de a se materializa in mod constructiv ,deoarece ea nu tine cont de pudoarea specifica a adolescentilor ,mai ales ca opinia publica la modul formal nu recunoaste necesitatea educatiei sexuale ,chiar existand o paralela in subconstientul colectiv intre aceasta educatie si o potentiala depravare morala prematura .Daca ar fi existat o elementara introspectie in mentalul colectiv nu s-ar organiza adevarate manifestari publice pentru o actiune ce este imperios necesara ,dar intr-o intimitate relationala ce ar respecta in primul rand discretie ,chiar anonimitatea conferita prin consultatii online si nu o defilare exacerbata de potentiali adolescenti care mai si risca o etichetare decadenta intr-o societate ce nu recunoaste manifest ca pentru confortul devenirii ,educatia specifica este o necesitate reala ce ar preveni avorturile traumatizante si nasterile precoce precum si protectia in intampinarea unor boli cu transmitere sexuala.
@ 22:41.
Ia vezi ce scrie în DEX la „introspecție” și cît de „colectivă” este.
Nici personificarea opiniei publice nu este în regulă.
Dacă tot scrii în româna păsărească (fără diacritice), măcar să știi că spațiul liber se pune după semnele de punctuație, nicidecum înaintea lor.
Subconstientul colectiv este in cazul de fata personificat ca entitate in sine (teoria arhetipurilor ),intr-o devenire ce subsumeaza tendinte vectoriale sub un impuls emotional .Rezonanta lingvistica nu este similara cu logica textului .
Tehnica redactarii daca este suparatoare pentru lectura ,ar presupune o scuza ,dar sunt detalii ,asupra carora din pacate v-ati limitat ,cum limitate sunt si asa zisele observatii la care din politete v-am raspuns si nu din spirit polemic .
@ 13:57.
Typical elusive.
Cu aplicații practice pe scenă, de către profesioniștii specializați.