Ingrediente: 6 ouă, 250 g șuncă, 200 ml smântână,100 g făină, 200 g unt, 50 g cașcaval ras, 1/2 linguriță sare.
Mod de preparare: Se unge cu margarină solidă și se tapetează cu făină o tavă mare de cca 28/45 cm. Albușurile se bat spumă tare, se adaugă gălbenușurile, 100 g unt topit dar rece, se amestecă ușor cu telul de 4-5 ori. Deasupra se presară cu toată făina amestecată cu sarea, se amestecă tot prin răsturnare de 9-10 ori, apoi se deșartă de-a lungul tăvii, se adaugă compoziția și se nivelează. Tava se introduce în cuptorul bine încălzit la foc mijlociu. Nu se deschide timp de 15 minute, în care timp foaia se întărește bine și se rumenește puțin. Se scoate tava din cuptor și cu lingura se pune șunca amestecată cu smântână, în mai multe grămezi care se întind apoi cu dosul lingurii, după aceea se introduce din nou tava în cuptor unde se lasă 10 minute. După ce se scot din cuptor, tava se ține înclinată puțin în fața noastră și, cu lama unui cuțit se începe rularea foii de sus în jos, lăsând-o să cadă pe un platou. Dacă este nevoie, ruloul se taie în 2 rulouri mai mici. Se stropește cu restul de unt fierbinte, se presară cu cașcavalul ras, se servește imediat, fierbinte. Ceea ce a rămas se poate reîncălzi la cuptor sau se servește rece.