Pizza Capriccosa

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.

Ingrediente:
– 1 aluat dospit conform rețetei
– 500 g roșii coapte bine
– 250 g șuncă fiartă tăiată felii
– 4 fileuri de sardele din conservă
– 8 anghinare (miezul) conservate în ulei
– 4 linguri ulei (de măsline)
– 150 g măsline negre
– puțină sare
– piper negru măcinat
– 1 lingură ulei (de măsline) pentru a unge tava

Mod de preparare
1. Se prepară aluatul. Se opăresc roșiile în apă fiartă, se răcesc, se cojesc, se taie în 4 felii și se taie în fâșii de-a lungul. Șunca se taie în fâșii de lățimea degetului.
2. Sardelele se taie în bucăți mici, anghinarele se taie în 4 felii. Se încălzește cuptorul la 220 grade și se unge o tavă cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planșetă presărată cu făină, se întinde și se pune în tavă. Marginile se trag în sus pe pereții tăvii și se împunge în multe locuri cu o furculiță.
4. Se unge suprafața aluatului cu ulei (2 linguri) și se așează uniform fâșiile de roșii, șuncă, sardelele și măslinele.
5. Se sărează și se piperează compoziția, apoi se stropește cu ulei. Se dă la cuptor, se lasă acolo 25 de minute, timp în care devine crocant.

Leave a Comment