Culinaria: PENNE CU TON

Timp de preparare: cca. 1/2 oră.
Se consumă cu salată de roșii.

Ingrediente:
– 250 g. paste făinoase „Penne”
– 125 g. pește ton în ulei de măsline
– 20 g. unt
– 1 leg. anason
– 1 coajă de lămâie rasă
– 125 g. smântână
– frunze de pătrunjel tocate
– sare
– piper

Mod de preparare:
Untul se pune într-o tigaie la topit. În aceasta se zdrobește peștele cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă anasonul măcinat și coaja de lămâie.
Se încorporează smântâna și se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute, la foc potrivit. Se condimentează cu sare și piper.
În timpul acesta se fierb și pastele făinoase și se lasă să se scurgă. Restul untului se pune într-un castron unde se adaugă pastele făinoase și sosul. Se amestecă toate laolaltă și se presară cu frunze de pătrunjel.

Leave a Comment