Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g ceapã, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaie dafin, 200 ml smântânã, 50 g parmezan sau cașcaval ras, mãrar sau pãtrunjel, piper, sare.
Mod de preparare: Ceapa tãiatã mãrunt se cãlește un minut în untdelemn, adãugînd apoi ciupercile bine spãlate și tãiate felii, 1/2 ligurițã de sare, un vârf de cuțit cu piper, foaia de dafin și vinul. Se cãlesc acoperite pânã când scade apa ce o lasã și se înmoaie; dacã este nevoie, se adaugã câte puținã apã, pânã când se fierb bine. Cînd vor fi gata, trebuie sã fie bine scãzute. Cratiâa se ia de pe foc, se adaugã mãrarul sau pãtrunjelul, sau din ambele, și smântâna, amestecându-se bine. Clãtitele pãstrate calde se umplu cu aceastã compoziție, împachetându-le ca sarmalele. Se așeazã într-un vas termorezistent, uns cu unt și se presarã cu cașcaval. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de servirea clãtitelor.