Cabala poate fi definită că fiind doctrina ezoterică ebraică. S. L. MacGregor Mathers, cel care a tradus din latină textul prezenței lucrări, susține că „Biblia, care probabil a fost cea mai prost înțeleasă dintre toate cărțile scrise vreodată, conține nenumărate pasaje obscure și misterioase, care rămân complet ininteligibile în lipsa unei chei cu ajutorul căreia să se limpezească semnificația acestora. Acea cheie este dată de Cabala.” Cabala interpretează deci Vechiul Testament în sens ocult, recurgând la simbolismul numerelor și al literelor, uneori și la practici magice. Se spune că a fost predicată de însuși Dumnezeu unui grup ales de îngeri, care au transmis-o mai departe oamenilor, până la noi.
Kabbala sau doctrina esoterică a evreilor cuprinde două învățături: una referitoare la esență divină și la modurile sale de manifestare, rezumată în Zohar; altă, referitoare la creație și la legile ei misterioase, descrisă în Sepher Yetsirah.
Zoharul este de fapt un corpus literar redactat în Evul Mediu (sec. XIII-XIV), o culegere de cărți cuprinzând discuții, prelegeri sau comentarii pe marginea Pentateuh-ului. Biblia, care probabil a fost cea mai prost înțeleasă dintre toate cărțile scrise vreodată, conține nenumărate pasaje obscure și misterioase, care rămân complet ininteligibile în lipsa unei chei cu ajutorul căreia să se descifreze semnificația acestora. Acea cheie este dată de Kabbala.
Cartea poate fi comandată de la Web: https://www.edituraherald.ro/