Cu ani în urmă, localitatea Chieșd a fost inclusă pe lista unor localități unde erau propuse pentru a fi construite o serie de închisori, unități menite să reducă din aglomerația existentă în anumite penitenciare din România.
„Proiectul care urmărea construcția unei închisori pe teritoriul comunei noastre a existat cu ani în urmă, dar a fost abandonat. Urma să fie construit un penitenciar pe pășunea satului Chieșd. Ne-am deplasat în teren pentru identificarea suprafeței, dar s-a renunțat până la urmă, nu știu din ce motive. Cei de la Ministerul Justiției au venit aici. Noi am spus că le oferim amplasamentul, le-am arătat unde este, totul a fost în regulă, dar s-a renunțat, nu s-a mai făcut nicăieri”, ne-a declarat astăzi primarul comunei Chieșd, Leontin Chiș.
Apă și canalizare
Din punct de vedere al investițiilor în infrastructura comunei, primarul Leontin Chiș a precizat că 2022 este anul în care este prevăzută finalizarea rețelelor de apă și canalizare, investiție pentru care finanțarea este asigurată. Potrivit primarului, în lucru sunt și programele care urmăresc reabilitarea drumurilor comunale și a tronsoanelor care nu au putut fi cuprinse până acum în programe de modernizare.
Pe vremuri, Zalăul a avut închisoare, Ceaușescu a desființat-o. Deci în dictatură se desființează închisori. Democrații vor să înființeze închisori. Ce înseamnă dictatura, ce înseamnă democrația ?
Ce va mirați? Nu au construit spitale,, creșe , scoli și Grădinițe , credeți ca erau in stare sa facă o închisoare?
Nu au fost in stare sa termine o sosea de centura in Zalău, sa mai fac o școala, o grădinița și voi vorbiți de închisorii?
In democratie sunt bune inchisorile nu una , ci mai multe si amplasate unde trebuie si pentru cine trebuie ; cred 10 ar fi de ajuns.